semester dag 3 Disneyland

 Sov till 8. sen klädde vi på oss och gick ner och åt frukost, riktigt god frukost, med bacon och nutella mackor hehe. sen gick vi upp och gjorde ve oss och packade ihop lite saker och åkte till affären och handlade lite fika till Disneyland.
 
 
Sen körde vi tillbaka och ställde bilen på hotellets parkering. för att sen ta gratis busen till Disneyland som låg 3-5 min bort från hotellet. Vi blev alla super glada när vi såg skylten över ingången och förstod att vi skulle spendera hela dagen där inne. sen gick vi och betalade och fick biljetter och stämpel. sen gick vi in och det första vi gjorde vara att ta tåget runt hela stället för att veta hur stort det var och var vi skulle gå först. när vi stod och väntade på tåget så stod där en orkester på torget nedanför och spelade massa olika Disney låtar. och stämningen vara bara så otroligt mysig. när vi hade åkt färdigt och kom av tåget. så gick vi och kollade lite närmare på olika ställen. Så kom vi mot det stora Disney slottet och då kom fjärilarna i magen tillbaka. haha jag och Dennis var nog till och med mer uppspelta än vad barnen var.  barnen ville bara åka den största berg och dalbanan direkt så vi gick dit först. som två barn på julafton klev dem av och ville genast åka igen. men vi gick vidare för att hinna se så mycket som möjligt.
 
 
 
vi kom till fantasy delen. där åkte vi en fin båt tur genom ett stort ställe. med massa gubbar och delar från olika länder med mysig musik och grejor. vi alla tyckte det var riktigt häftigt. sen satte vi oss på en annan båt där man åkte genom en massa små miniatyr land av olika Disney berättelser. och efter det åkte vi ett mindre tåg. och kollade på "Belle och Gaston där de stod och spela teater bland folket. Sen gick vi in i Alice i underlandet labyrinten. det var också så spännande. 
 
 
 
efter det gick vi vidare. in i vilda västern. som var i ombyggande nästan allt ihop tyvärr. Men det stora spökhuset var öppet så där gick vi in. och först var det kul men när vi väl kom in och dem stängde dörrarna. började Nellie få panik. men det gick bra ändå. efter första rummet kom man in i ett annat litet trångt rum ca 25 personer. sen blev det bara ,mörkare och mörkare och det kändes som att vi åkte ner i en grop när tavlor och sånt såg ut att åka längre och längre upp i taket. sen blev det helt svart och så blixtrade det till i taket och där såg det ut som att någon hängde. ussssch.  sen öppnade dem och man fick gå i en lång gång som såg ut som ett gammalt hotell, sen fick man sätta sig i vagnar två och två och åka genom spökhuset. när vi kom ut skulle vi gärna vilja gå in igen men vi lugnade oss och gick vidare. till Indiana Johns berg och dalbana och åkte den.
 
 
 
Sedan gick vi mot det stora Disney slottet, och in genom slottet där var inte jätte mycket att se. så vi gick vidare. in i Aladdins värd och där såg vi Jafar. sen gick vi bara och kollade lite innan den stora paraden började. Jätte fin parad och efter paraden följde vi strömmen mot utgången för att gå vidare in på Disney studios.
 
    
 
  
 
 
 
 
På Disney studios fanns där sååå mycket att se över allt. den första karusellen var där 50 min kö på så vi gick vidare och såg att vi hade missat föreställningen med bilarna som vi skulle se :( tyvärr. den ville vi gärna se. men vi gick en bit till och såg en karusell där det inte var någon kö alls, så utan att veta vad det var vi gav oss in på så gick vi in och ställde oss. och det visade sig att det vara en berg och dalbana utan dess like. det var näst intill helt svart i hela lokalen hög dunkande rock musik och tjoho vad det gick fort. men roligt var det. måste bara säga att jag Älskar att våra barn inte är rädda för något när det kommer till karuseller. ju fortare och svängigare desto roligare tycker dem att det är. högt, lågt, fort, upp och ner dem bryr sig inte dem gillar allt. haha. sen gick vi vidare och såg en /ett buss/tåg. och klev på det. där åkte vi runt och kollade på fordon väggar och olika grejor som hade varit med i olika filmer sen åkte vi in i något som på utsidan bara såg ut som en massa ställningar, med stora rör och grejor men när vi kom in var där en stor olje bil och sånt. där stannade vi och sen började det brinna och "explodera" och vagnen vi satt i skakade och gunga fram och tillbaka och rätt vad det var kom där tonvis med vatten uppe från klipporna. Nellie tyckte inte alls det var kul när det brann för det blev riktigt varmt i vagnen. men annars var det riktigt häftigt. det var som en riktig filminspelning. sen åkte vi vidare och hoppade av
 
 
 
 
 
 
sen gick vi in i Toy story världen. där barnen åkte och kolla en massa roliga saker. och vi tog massa foto. efter det kom vi till en liten stad som såg ut som paris centrum och där åkte vi ratatouille, en 4D bio där man åkte runt med 3D glasögon och det kändes verkligen som att man var en liten mus som sprang för livet när den stora borsten sopade bort oss med stora vindpustar och när dem öppnade champagne så sprutade de vatten i ansiktet.  Det var riktigt häftigt. hade där inte varit så lång kö skulle vi åkt den igen. sen gick vi runt och tittade lite. innan vi bestämde oss för att gå in på Disney land igen.
 
 
 
 
väl där inne försökte vi hitta någonstans att äta. dyrt som poker var allt där inne. men vi hittade en restaurang och åt oss mätta sen gick vi till pirates of the caribien. där det stod en arg pirat och visade oss in. vi trodde att det bara var en borg där man kunde gå runt och kolla men det visade sig vara en annan karusell där man åkte båt genom ett helt land av piratföreställningar. skit kul. sen gick vi och köpte vars en huvudbonad till barnen och gick och ställde oss framför slottet där fyrverkerishowen skulle vara. klockan 23.00 startade showen och det var helt magiskt. så fint och underbart. och vi ångrar inte en sekund att vi stannade kvar och såg hela showen. det var verkligen ett så bra avslut på dagen.
 
 
 
vi kom tillbaka till hotellet 00.20 så det blev verkligen en heldag på Disneyland och känner jag oss rätt så kommer vi åka dit igen. jag har säkert glömt en massa. men detta är i stort sett vår dag på Disneyland i paris. vi somnade som stockar när vi kom tillbaka.


Kommentarer
Mamma Pia

Woooow så roligt att få läsa om era upplevelser på disneyworld! ❤ Så himla coolt att ni bara drog iväg och gjorde det! Imponerad är jag!

2017-01-25 @ 12:29:01


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0