31 december

Nu är det bara timmar kvar på 2009. och snart har vi gått 10 år in på 2000 talet. kommer nästan ihåg nyår 1999 -2000 jag var väll 10 då. Firade hemma hos pappa. och gick ut vid 12 på gräsplanen vid hemköp.


Nu har det gått 10 år sen dess. och det händer saker hela tiden. men nu ska jag skriva om detta året. år 2009. men det blir väldigt svårt haha. jag brukar använda mig av mina foto för att komma ihåg bättre vad som hänt.  men min extrerna har jag ingen aning om hur det går med den. men iallafall.


i januari kom nova nellie och nilos kusin. även Julius emelie och toma´s lill kille. jossan fyllde 18 år. i april flyttade vi hit jag fyllde 20 :D . I juni lärde nilo sig gå. och fyllde 1 år.  Sommaren tillbringa vi många dagar ute i kolonin. den 12 augusti började nilo på dagis. och det gick bra. den 24 augusti började jag på albins folkhögskola. massa plugg och så. i september fyllde nellie 3 år. stora flickan. Dennis flyttade . Annars har det inte varit mycke .


Ikväll blir det nyårs firande hos sara, krunk och marwin. vi ska äta gott och bara ha det trevligt. barnen ska väll leka massor :P och sen får vi väll titta på lite raketer :D och tända tomtebloss :P


Detta blir nog det sista jag skriver i bloggen 2009.


Nu sitter vi hos sara och krunk.
vi har ätit gott. och så. haft trevligt.
Nilo vill inte sova alls. :( han kommer somna på pricken när han kommer hem.


30 december

Dagarna efter jul.


Vi har inte gjort så där jätte mycke.

Jag har varit på Ikea och köpt lite nya möbler till storarummet. har dock två saker kvar att köpa och sen tre saker till att göra i storarummet innan det är klart. fick lite pengar i julklapp så det gick till möblerna. Det blev rätt fint faktist. lite tomt änu.


Sen i tistes . släppte dennis av oss i stan vi skulle till svenska hus. men där var ingen . så vi gick en liten runda på stan jag och barnen sen gick vi hem. tog ett bra tag att gå hela vägen hem . för nellie ville inte gå . Träffade jessica och jakob på vägen. Dom skulle ner i stan .  och när dom hade varit där kom dom hem om oss när dom gick hemmåt. nellie och jakob lekte. och nilo var jätte trött så vid 8 la jag honom. sen gick dom hem .


Idag började dagen med tvättstugan. sen när vi var färdiga gick vi till sara och marwin i granet. väldigt kallt. och nilo trilla i grusen och fick en liten fläskläpp. men det gick över fort. så han lekte vidare. sen gick vi strand vägen till stan . kom in på Svenska hus idag . så var det gjort. Sen gick sara och marwin hem och vi gick till bussen. Första gången nilo åker buss sen han var spädbarn. Han skrek hela vägen. Det var inget han gillade alls. men det går väll över det också . nellie tycker det är jätte roligt att åka buss. sen gick vi upp till dennis och hälsa på. Sen gick vi hem och åt och Sen var det säng dax .Var med pappa på ikea. och efter åt vi god mat :)Väldigt dålig bild. men så här ser det ut nu typ. Eller för två dagar sen.
nu har jag även fåt upp underbara tavlor som mamma gjort .


I granet med sara och marwin

 

Tidsfördriv


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Började på Albins folkhögskola.
2. Höll du några av dina nyårslöften?
Hade inget nyårslöfte.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja. men dom flesta är fortf gravida.
4. Dog någon som stod dig nära?
Nej, och det är skönt.
5. Vilka länder besökte du?
inga
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010?
Bättre koll på saker och ting
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 
2 juni - när nilogick första gången :D
8. Vad var din största framgång 2009? 
har ringt samtal som jag tycker är skit jobbiga, men har gjort det.
9. Största misstaget?
Vet inte riktigt.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
gjorde illa min handled när vi flytta annars har det nog inte varit något.
11. Bästa köpet?
gjort många bra köp till lägeheten tycker jag.
12. Vad spenderade du mest pengar på?
Lägenheten blir det då. och barnen.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
När vi fick lägenheten i april.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
Rap Das Armas
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Både och
16. Vad önskar du att du gjort mer? 
pluggat
17. Vad önskar du att du gjort mindre?
suttit vid farmeville på FB. hahaha
18. Hur tillbringar du julen?
Med min familj & släkt.
19. Blev du kär i år?
Nej
20. Favoritprogram på TV?
CSI och alla dom serierna. & ghost wisperer
21. Bästa boken du läste i år?
har inte läst något i år.
22. Största musikaliska upptäckten?
lyssnar på allt, har inte fasnat för något speciellt.
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
önskar faktist inget nu för tiden. men blev väldigt glad för armbandet jag fick :D
25. Något du önskade dig men inte fick?
Nopp
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Hade kalas i kolonin. sen fest på kvällen :D
 27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
more money maybe
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
ingen aning. svart :P
29. Vad fick dig att må bra?
mina underbara barn, familj & vänner
30. Vilken kändis var du mest sugen på?
ingen.
31. Vem saknade du?
Linnea & capie
32. De bästa nya människorna du träffade?
Saara, Emma & Emmylinn :D

25 December

tredje inlägget nu ikväll. kolla under detta om ni missat julafton osv.


Fredag, idag vaknade vi kl 8 gick ner i tvätt stugan och började tvätta. mös med barnen i soffan. och sen blev det bus som vanligt. försökte röja upp här lite efter allt julstök. Sen la jag nilo för midda vid 3  sen vid halv 4 frågade anna om jag och nellie inte kunde följa med henne och hennes dotter moa på bio. och det ville vi. så dennis kom hit och tog Nilo och pappa körde mig och nellie ner till stan . så träffade vi anna och moa utanför bion.  Albin och gänget 2 såg vi .


Det var för övrigt nellies första gång på bio :D och hon skötte sig jätte bra. hon skrattade som bara den åt filmen. och så viskade hon i mitt öra. hihi, mamma dom skrattar precis som jag gör. Det var bara lite på slutet hon fick ont i humpan av den hårda stol grejen hon satt i för att komma högre upp. så hon hoppade mellan stolarna lite. men satte sig till sist och såg klart filmen.  Det var mysigt och trevligt iaf. så har hon varit på bio också . Så hade vi följe med anna och moa en bit. sen svängde vi och dom gick hem.


Vi gick hem till sara och marwin en snabb sväng. marwin och nellie lekte lite och vi snackade en stund. Sen fick vi gå hemmåt. men vi tog bussen. villket nellie uppskattade. sen var vi hemma och åt. sen natta jag nilo och nellie somnade också fint. Sara kom hit en snabb sväng...


och sen då , vad gör jag uppe nu ? ja det kan man fråga sig. Människor som inte har någon respekt alls fr andra med människor . därför är jag vaken . Fulla grannaar som bråkar utanför. Väckte nellie först vid 2. genom att skrika och smälla i dörrar. nellie som idag somnade väldigt snällt och fint. men alltid är det något. 10 i 3 väcker dom henne en andra gång. och nellie är pigg. grannarna som springer i trappan skriker och bär sig åt. och respekterat inte folket som också bor här. Så lilla jessica, går ut i trappan (jag brukar aldrig säga något annars.) men jag går ut i trappan och säger - hallå, kan ni vara lite tysta nu. och tillbaka får jag ett - Ähh, håll käften !!! och sen smälls dörren ytterligare en gång till igen. och nu sitter jag här med en pigg nellie. TACK !!!


God natt

24 December

JULAFTON...


Vaknade med världens jul glädje i kroppen :d dansade in och väckte barnen. och gav dom kalenderklapparna :D sista för detta året.  sen dansadedes även idag . jag jobbar verkligen för att få mina barn på dans spåret. hehe nä skoja. men det hade varit kul. hade jag inte varit så feg så hade jag lätt velat dansa när jag var yngre ja alltså i dans grupp då . eller dansskola. nog om det. Vi hade en trevlig morgon iaf. och barnen tyckte nog att mamma var lite weirdo.


Senare klädde vi på oss jul fina kläderna. och packade in i dennis bil. sedan åkte vi till Häljarp till min mormor och morfar. kalle anka började ca 10 min efter vi kom. Nilo och nellie var inte speciellt intresserade av det i år faktist. Så jag busa lite med nilo och nellie lekte med lego . sen var det dax för julmat. trevligt och gott. nellie fick i sig lite mat hon också . annars är så kräsen med mat nu för tiden . Nilo där imot åt som om han inte fått mat på läääänge. haha han åt nog8-10 prinskorvar. dom var favoriterna i år.  Sen lekte barnen lite. och jag gick ut och ringde tomten.


Sen kom han äntligen. och barnen skrek av lycka när tomten kom.  nellie sprang fram, och kramade honom. dock ovetandes om vem som gömde sig där inne. det delades ut paketer  som bilda högar på golvet. sen innan tomten skulle gå togs det julfoto med tomten. nilo var lite tveksam. han gillade ju tomten men alla stod ju och tittade på honom då blev det lite för mycke. Sen gick tomten igen. och han fick en liten paket med sig .


Sen fick vi öppna julklapparna. och bara gud kommer ihåg vad vi fick . nä men minns inte allt om jag ska vara ärlig. jag fick iaf. 4 st Handdukar, trisslotter van 95 kr  :D, smycken, prynadsaker, pengar och lite sånt. nellie fick upsidaisy docka, matstol till dockorna, böker och filmer, pengar, vantar, little people gubbar osv. Nilo  fick En microfån (stavas?), bilar, keybord, böker,film, en tryck grej, osv. Glada blev dom iaf. och alla andra blev nog också nöjda. Nilo var en liten buse och ville inte alls sitta stilla.


Sen blev det Gröt eller glass. jag tog glass iaf :P sen mys och trevligt snack. sen åkte vi hem och packade upp alla sakerna. sen var det dax att sova. och det ville inte nellie idag ihäller. händer ju för mycke kul med dom nya sakerna. nilo där imot somnade på studs.Glada barn :D


23 December

Nu har jag missat några dagar här i bloggen . men kommer 1 inlägg för varje dag.


den 23 December. lille-julafton, vi gick som vanligt denna december morgon upp och öppnade kalender klapparna. och åt det där lilla chokladet i kalendern. sedan blev det bus och lek för hela slanten. lite extra volym på sterion, som spelade massa julmusik. jag tvättade även lite denna dag. Sen sov nilo middag i vanlig ordning. vi skulle igentligen ut med sara och marwin i snön. men man hörde hur det droppade vatten från taken, så vi blev hemma. så fick jag tvätten fixad iaf.


Sen lite i 5 gjorde vi ve oss och stack bort till min pappa och hans tjej, där åt vi dansk julestek och potatis. Sen Satt vi ner ett tag och sen kom tomten. eller tomtensbror som vi fick kalla honom. när tomten gått öppnade vi paketerna. Nilo fick 2 brandbilar 2 ambulanser och 2 polisbilar och även ett litet garage. Nellie fick den sötaste lilla kitty spjälsängen till sina dockor. och så fick hon självfallet en docka. Barnen var såå nöjda  :D


Sen åts det julgröt. jag stod dock över inte min grej det där. Sen hände något som fick mamma hjärtat att slå kullerbyttor. jag vet inte hur han lyckades, men nilo fastnade med sitt lilla huvud i matstolen. (En såndär stol som man kan lägga ner så det blir en gungbil.) Han fastnade där under bakom ratten. och satt fast där i ca 8-10 min.  alla försökte att vrida ch trycka och dra loss honom. och till sist kom han ut det lilla livet. kramade mamma hårt och grät. sen blev han så stirrig. kan känna igen den där baniken lite  när man varit inlåst eller suttit fast när man kommer loss vill man bara där ifrån. jaja det var det iaf. och det var tur att han kom loss. verktyglådan var på väg fram. men tur vi klarade oss utan den .


Sen pakade vi ihop och gick hem. barnen var nöjda. nilo somnade fort. Nellie där imott var tvungen att plocka undan på sitt rum för att få ta in sina julklappar på rummet. så det gjordes. Sen ville hon knappast sova. hon satt med dockan och sängen hur länge som hällst. sen var det dax att sova .Nellie och nilo är helt inne i alla paketernaLite av paketernaoch här leks det med dombus vid granen

22 December

Vaknade vid halv 10. öppna klappar och fick flaskan, Sen kom sara och marwin. så klädde jag på ungarna så stack vi ut i snön. eller rättare sakt in i sandvången för att åka pulka i backen där. Trögt att gå med vagn i snön, men vi tog oss fram sakta men säkert. när vi kom fram tog nellie pulka och sprang upp på backen och åkte i all världens fart ner. och jag var riktigt chokad. nellie åkte pulka i bake med mig när hon var 1 år och det gillades inte alls då . nu bara åkte hon rakt ut. galna lilla nellie. men hon tyckte det var jätte roligt. så hon sprang där upp och ner i backen . små killarna tog det lite lugnare i början . men dom tyckte det var super kul dom också . dom skrattade och kände på snön och åkte lite pulka & smakade på snön. Sen när dom hade varmt upp lite åkte dom i backen hela tiden utan pulkan men det gick lika bra det. sara och nilo åkte fortast för att dom hade hala byxor. Efter säkert 1½ timme i backen och lekande i snön gick vi bort till affären . sen gick vi hem och sara och marwin tog bussen hem. Nilo somnade rätt fort. Nellie kröp ner under täket i soffan och mös med varm oboy. En lyckad ute dag. både jag, sara och barnen hade väldigt kul.


Sen när nilo vaknade blev det lite bus och lite kladd med färg. sen blev det midda. och julkalendern på tv. lite mera bus och sen var det dax att sova.


Imorgon är det lille-julafton, och det kommer firas. Vi ska hem till min pappa och hans tjej och äta super god julmat, dansk fläskstek eller vad man nu säger. Sen blir det lite paket öppning för barnen :D och i år blir vi fler där än vi brukar vara. min "syster" har ju fått lilla emely det blir det stora tillskottet i år . sen kommer min pappas tjejs kusin och syster & hennes barn. fullt hus. Kommer säkert bli en super trevlig kväll. och två lite äldre barn så kommer nellie och nilo ha roligt dom med. annars har dom ju bara varandra som dom gärna bråkar med :P och så får mina barn träffa lilla emely. när jag var där och hälsade på fick dom bli hemma pga vattkoppor osv.


 

 


Grattis Jennica och Henke till lill tösen :) Så söt :D

21 December

idag vaknade vi vid 9. var rätt skönt att sova i nya sängen. tog upp nilo och nellie låg redan i sängen . mös lite med kidsen sen gick vi ut och öppna paketerna. och satte på en jul film . Sen blev det frukost och lek . sen somnade nilo vid 12. och då passa jag på att plocka undan lite. sen kom marwin och sara lite efter två tror jag . så väckte vi nilo . han blev rätt blyg. men det gick över. och sen lekte och busade nellie nilo och marwin.. hoppa i soffan och dansade och lekte med bilar och sprang runder och hoppa lite till :D härligt att se dom ha så roligt tillsammans :) Sen kom pappa och sara och marwin gick hemmåt. pappa och jag lagade soffan. sen busa han lite med barnen sen gick han hem. Så åt vi midda. sen kollade vi lite på resten av julfilmen så kom mamma förbi. och busade lite med kidsen. efter det var det dax för barnen att sova. nilo somnade ganska fort. och nillo tog det lite tid för. vi kollade på anna ankas jul. sen gick mamma hem. och nellie somnade.
bus pojkarnaNellie bellieNilo visar gittaren för marwin

20 December

fick sovmorgon idag till 10.  gick ut och gjorde flaskan och sen fick barnen öppna paketerna. choklad kalendern åkte också fram . Snöat en del idag har det gjort . mysigt är det. annars har vi nog typ inte gjort allt mycket idag. Städat undan lite och busat. ätit och badat. det är nog allt tror jag. så det får bli snö bilder på detta inlägget istället. 


jo, Brittany murphy, dog idag endast 32 år. skådespelerskan som jag minns bäst från Smekmånaden, the little black book och 8 mile men även många fler. Det är så tragiskt att ett liv kan tas ifrån en människa så fort. tydligen ska hon ha fått hjärtstillestånd i duchen. och läkarna lyckades inte rädda henne på väg till sjukhuset. verkligen hemskt. Måste ju bara se hennes nyaste film som hon hade premiär för för några dagar sen om jag inte minns fel. 
19 December

lördag, Gick upp vid halv 8, kollade på barnkanalen medans dom fick flaskan. julklappisar och choklad-kalender. sen blev det bad för barnen . sen tog jag på dom luss kläder det vill säga, lucia linne och glitter på nellie och tomte dräkt med tomte luva på nilo. och tog foto på dom framför granen. fick några super fina foto på dom. och en abslut favorit bild som jag senare skicka iväg som julkort på mailen. Sen närma sig kl 10 så körde dennis oss till häljarp till min mormor och morfar för det årliga pepparkaksbaket. min mamma och syster var där redan. och så var min moster och hennes familj där. nellie tryckte några pepparkakor sen ville hon bara äta degen. nilo kavlade och tryckte några små fina pepparkakor. men det var godare med degen även för honom . sen klädde vi mormor och morfars julgran. och sen blev det god fika. Sen åkte vi till infarten och handlade mat. när vi kom hem somnade barnen rätt fort . jag plockade undan lite, lagade mat och väckte barnen igen.


får bli lite bilder .
 

och sist har vi det fina julkortet :D

18 December

Fredag, gick upp lite i 8 duscha och gjorde ve mig. sen vid 20 över 9 gick jag och mötte anna så gick vi vidare och mötte mimmi. Sen ner till tuppaskolan, där vi skulle på julavslutning. Började med att dom hälsade vällkommna och så. sen läste rektorn ur en bok. Sen visades en film  från när globalarna var i polen. efter det blev det sång. engelska grupp A hade gjort en låt om personalen på albins. sen Hade globalarna en liten teater uppvisning. rätt så skoj. och efter det. Sjöng lärarna några självskrivna sånger. 7 st från skolan tog examen. Så dom firades med omdöme och en fin krans där det hängde en lite student mössa i. Sen var det paus.


Efter pausen blev det fika. lussekatter och kladdkaka & julmust :D Det blev julklapps lek där alla hade köpt en liten paket för 20 kr. så ropade rektorn upp en sko storlek, alla som hade te.x 36 fick börja gå fram och ta en paket under granen. osv tills alla var slut. jag fick en jätte fin förpakning, men dock inte så roligt innehåll. Mörkchoklad med körspärs fyllning . blää. Anna tog paketet jag hade med, med var en fönster stjärna. och mimmi fick tre söta ljusstakar i röd/och guld, fina. Sen var det tack och hej för denna terminen. vi börjar igen den 8 januari. Nästa termin blir det hårda tag i skolan. har varit borta på tok för mycket med vattkoppor och sjuka barn.  nu kan dom iaf inte få vattkoppor igen. vilket är otroligt skönt att det är över.


mina barn är för övrigt alltid friska. lite snuva då och då men det kallar jag inte sjuka.  så nu får dom hålla sig friska så jag kan fucosera på skolan fram till sommaren . så jag kanske kommer någon vart. Ska satsa högt nästa termin.


Efter jul avslutningen gick vi ner och kolla i affärer. letade efter någon liten julklapp till Emely. men kom rätt snabbt på att jag glömt kortet :S följde med mimmi till systemet. sen gick jag hem. kidsen var glada och busiga. så det blev massa mys. sen kom mamma. så åt vi pizza. sen blev det dax för kidsen att sova. så kom jossan. hon passade barnen så sprang jag bort på roro. så kollade vi på film. flirting with forty hette filmen och den var ganska bra. Sen kollade vi på ghost wisper. sen gick hon hem . och jag gick och sov.
Bild från globalarnas show.


samma här .Anna och lite mimmipausenSist men inte minst en bild på lilla Emely...

17 December

Snön ligger fortf kvar :D den har blåst runder lite men den ligger kvar iaf. imorrse mös vi lite framför barnkanalen och öppna klappar och åt julkalender choklad.  efter en stund skulle jag få nilo att sova.  sen städade jag köket. såg ut som kriget efter allt jag sorterade igår. men nu är det fint :) vid halv 1 kom posten och där låg en avi till mig. YES, min kamera har kommit. tyvärr var det lite svårare att ta sig dit. men skulle hämta det efter 4 stod det.


Iaf nilo ville inte sova. Vi började klä på oss för att gå ut. Tog ca 1½ timme att ta på dom . Nellie kläd trotsar varenda gång hon ska ha kläder på. strumborna sitter fel. byxorna är för långa eller så tycker hon dom är för små. tröjorna kliar och tjocketröja finns inte i hennes värld. skorna krånglar, jackan ska inte knäppas ända upp. termoyxorna ska inte på ja och så vidare. kan hålla på i evigheter. fick ta av nilo igen för han satt och svättades lill killen. men sen kom vi iallafall ut. gick lite trögt med vagnen i all snö. och nellie kunde inte skilja på gata och trotoar allt är ju vitt. Gick in på dagis och hämtade lite uterkläder som vi glömt där. nilos skor , vantar och halsduk. hälsade på den ena fröknen. Sen skrev sara att dom skulle åka hem igen . så vi gick runt  kvarteret och hem igen typ. när vi kom in började nellie stor skrika AJJJJJJ. panik. vad händer? vad är det ? mina fingrarna brinner säger hon. och hon slutade inte skricka. sa till henne flera gånger lugna ner dig . det går över snart. det är bara för att du är kall om dom. sen satt hon sig under ett täcke i soffan så gick det över. Nilo var över trött så han somnade fort.


Senare åt vi midda. dennis kom och tog barnen. så åkte jag iväg med pappa och hämtade ut min kamera :D Den var jätte fin, men det är vanliga AA batteri till den :( suck. annars verkade den ta jätte fina bilder. och det bästa jag hittat hit in tills är den smarta finesen att om man råkar radera ett foto på kameran som man vill ha kvar så finns det en ångra borttagning :D härligt..... Nu har jag kamera till jul och nyår. och jag hoppas denna håller ett bra tag. 


Imorgon är det jul-avslutning på skolan. jag ska träffa anna halv 10 och gå med henne :D Hon ska vara med och sjunga. hehe det måste jag se och fotta :D Annars händer det nog inte mycket imorgon. jag ska försöka gå ut en sväng med barnen igen. iallafall på gården. får ju ta vara på den snön vi har och när vi har den här. man vet aldrig när den är borta. idag är det förresten jädrans kallt. -7 grader. det är man verkligen inte van vid.Bus barnhaha snyggaste klädstilen på nellie. hon har rotat i nilos gaderob :pute i snön

16 December

och det snöööööööööööööööar :D


åhh vilken mysig dag vi har haft idag :D
Eller ja tar det från början. jag försov mig i morse vaknade inte från barnen gick upp vid 10. så typiskt att dom kan sova så länge dom dagarna man verkligen måste upp. men men fick bli hemma från skolan idag iaf. var inte vidare lönt att göra ve mig och ta mig ut till skolan som minst hade tagit en timme och sen vara i skolan 40 min sen hem igen :S

vi gjorde inte så mycke först, mamma kom och lämnade en för tidig julklapp. en ljusslinga till balkongen. Sen när vi såg att snön börja lägga sig så kom dennis och hämtade nellie så åkte dom iväg och jag och nilo tog på oss varmt och gick förbi morfar. sen till mormor och hämtade moster jossan. vi bestämmde oss för att gå till city gross och handla i det mysiga jul vädret. Det är så underbart när snön faller. man känner sig nästan som ett litet barn igen. och det är så otroligt vackert. iaf vi gick in på city gross och handlade, när vi kommer till kassan griper jossan tag i min arm och säger - jessica det blir alldeldes svart. jag tittade på henne och hennes ögon såg helt frånvarande ut och pupilerna täckte nästan hela ögat. så sa hon. - Jessica , fan jag ser ingenting och hennes ben föll. jag stod och betalade. och skyndade mig sen fick jag leda henne till en stol som fanns i slutet av kassan. vi satte oss ner. och man såg hur jossan svettades och darrade. ringde pappa så han fick komma och hämta henne. jag och nilo gick i snön hemmåt. påvägen träffade vi boel :) trevligt. sen vidare hemmåt. och när vi kom hem fick han komma upp ur vagnen och springa i snön lite. han tyckte det var super kul. men han trillade två gånger så han var alldeldes röd om fingrarna. för vantar ska man ju absolut inte ha på sig. sen gick vi in så kom nellie hem. hon hade haft jätte roligt med pappa. dom sprang här utanför och hade snöbolls krig och man såg hur nellie älskade det. Sen åt nilo och somnade direkt efter. vi åt tacos med jossan . gott gott. Sen ville mamma ta foto på den mysiga balkongen så det gjorde hon ..


Nellie fick två filmer idag som jag hade när jag var liten, den lilla prinsessan . som jag alltid grät till när jag var liten. den är så fin men sorglig på slutet. men det förstår inte nellie nu . Sen fick hon lilla larven katy. som också var en favorit när jag var liten . kul att hon gillar dom :D och att dom kommer till användning igen . blir väll sista generationen som använder vhs filmer. hihi ..


Nä nu blir det lite bilder från idag.Nilo leker i snönNellie och dennis busade här utanförnellie gör snöbolle som hon sägerDen stooora granen på torget.


15 december

hemma från skolan idag, Hemma med kidsen. vi gick upp vid 8. åt frukost och sen kolla vi på barnprogram. dom öppna julklapparna som vanligt. sen vid 12 öppnade vi en av julklapparna nilo skulle få på julafton . tänkte dom får vara lite kreaktiva hemma också och göra nått kladdigt och skoj. så det blev kladd med finger färger. blev en massa härliga bilder målade av barnen med händer och fötter och fingrar. två välligt kladdiga barn också sen. men det var riktigt roligt.


Sen har vi bara busat och dansat och mamma kom en stund  och hade god fika med sig. clementiner och lusse-gifflar, kan man nog kalla dom :p bus och mys med mormor. sen skulle hon gå hem . så gjorde vi lite mat. och sen massa bus till. sen var det lägg dags för barnen och dom somnade ganska fort båda två.


Imorgon är det skola igen. 4 timmar. matte och projekt tror jag. sen på torsdag får jag vara hemma igen. och på fredagen är det julavslutning på skolan eller med skolan fast i tuppaskolan. kan nog bli riktigt roligt faktist. några som ska göra olika framträdanden . och jag vill verkligen se det där :p sen blir det kanske ner på ungaföräldragruppen efter avslutningen. annars är det bara 9 dagar kvar till jul nu om några minuter är det bara 8 dagar kvar.


Sen vill jag hälsa till två fina människor Jennica och cece. Jag önskar er all lycka till på era kommande förlossningar. Vilket jag hoppas för er båda två blir väldigt snart. lycka till.kladd med färg


konsentration :p
fick tyvärr ingen bild på nilo för han ville ha färg
på allt annat utom papper så han fick sitta i mitt knä .

14 December

måndag, vaknade lite över 7. smög upp och gjorde ve mig. sen smög jag iväg så jag inte skulle väcka barnen och dennis. sen till skolan . Väldigt lugn dag på skolan. lite jul mysigt tyckte jag . jag var med anna på rasterna. och på två av lektionerna kollade vi på film. först på morgonen kolla vi på romariket. sen på data lektionen kollade vi på en dokomentär om data virus. sen bar det av hemmåt. hemma var det mer än lugnt. Nilo var helt slut efter några timmars bus med storasyster. så han somnade tidigt. feber hade han också :(


Annars var det tvätte dag . tvätt mellan 14 och 21. laga mat och åt midda. annars inte speciellt mycket. granen har nilo lyckats välta två gånger. men det har gått bra. andra gången blev han så rädd så nu har han inte rört den alls mer.

vattkoppan

13 december

idag vakna vi vid 8, öppna kalender klapparn och kolla på tv. Sen har vi inte gjort speciellt mycke på förmiddan. Nilo somnade för midda vid 1 sen vid halv 3 kom mamma och hämtade mig och nellie. och dennis tog nilo. Så åkte vi till annelöv för att kolla på häst-julshow. men det var fruktansvärt kallt i stallet. så åkte vi hem till min mormor och morfar och kolla i tidningen när lucia firandet på stallet i landskrona börja och det var kl 5 så vi åkte hem och hämtade upp verona. och åkte ut till stallet och kollade på en 2 ½ timmars lång lucia/jul-show. Det var fint iaf. och i pausen fick nellie och verona rida. och det uppskattades verkligen :) Det var en annorlunda firning för mig. men en lyckad sådan. synd bara att det inte blev något lussande för barnen - får ta på dom lucialinne/tomtedräckt och fota dom iaf. iaf. halv 8 kom vi hem från jul showen. sen mat och sängen för barnen.


Så det var inte mycket att skriva om idag men har hänt mycket. skriver mer imorgon. ska till skolan imrogon för dennis kunde ta barnen imorgon . sen får vi se hur resten av veckan blir. 
underbara när dom soverDatan är min näst bästa vän, efter damsugaren såklart.

12 December

lördag, vi vaknade vid halv 9, nellie och nilo öppna kalender klapparna och kollade på julkalendern.  Sen börja vi städa. Dennis och andy körde iväg med sofforna. Sen tog vi in julgranen och ställde den på plats. Nilo var trött  och febrig så han sov midda en stund. Sen kom Faster Jessica och Mio. isabelle skulle rida på rid huset så dom kom hit så länge. Nellie och nilo lekte och sen fick dom två busungarna klä granen medans vi satte i snöre i kulorna.  och sen plocka jag upp lite fler tomtar.  riktigt julmys blev det nu :) iallafall i storarummet :P Sen gick jessica och mio igen . Så kolla vi på tv en stund.


rätt så lugn dag , barnen badade och busade. sen åt vi midda. och sen gick jag iväg till roro med jossan och handla. träffade lilla tigra också som blivigt så stor. jossan och tigra följde med oss hem jag nattade barnen så kolla vi på massa mer film. sen gick jossan och jag somnade.Nilo med sina vatten koppor (dom är dock många fler nu)

Ingen bra bild på granen, men mysig är den :D

11 December

Först och främst vill jag bara grattulera
EMMYLINN PÅ 19 ÅRS DAGEN
GRATTIS <3Tog bilden från Emmylinn´s fb...Idag gick jag till dagis och lämnade barnen som vanligt sen vidare till skolan. hade engelska en timme sen rast och fika med anna sen andra lektionen i engelska och på slutet av lektionen ringde dagis. Nilo har Vattenkoppor. ja tro det eller ej. nu har han vatten koppor. Trodligt vis var det inte vattenkoppor för tre veckor sen. vi var hos doktorn med honom och dom sa att det var det. men när nilo var hemma för vatten koppor så fick han rejäla plåsor under och på fötter och händer. jag är ju ingen expert på vatten kopper så jag trodde ju på doktorn att det var det. han har fortf märke på fötterna. ser typ ut som foten flagar. vissade hans förret för fröknarna på dagis och då sa en snabbt att det är nog shalakans feber han hade för tre veckor sen. Men nu är det vatten kopper iaf. efter att ha sett nellie med vatten koppor föra veckan så ser vi nu att det är vatten koppor denna gången . synd man missar så himla mycket i skolan. men försöker ragga upp barnvakter till barnen under nästa vecka så jag kan gå dit iallafall någon dag . hatar att hamna efter i skolan .Sen hämtade jag då nilo & nellie och så gick vi hem. jossan kom och hälsa på. så kolla vi film. nilo sov midda och sen kom dennis förbi och tog barnen medans jag gick bort till min "syster" katarina och lämnade en liten present till lilla Emely. Fick mysa med henne ett bra tag. hon är såå liten och mysig. Sen kom jossan och pappa också dit och så åt dom. sen gulla vi lite till med Emely sen var det dax att gå hemmåt. åt midda och natta barnen. nu ska jag kolla film. kommer bild på lilla sötnosen så fort jag hittar min sladd till mobilen.

10 December

Sitter i skolan nu, har håla. och det är bara jag som är här från vår klass :( Imorse lämnade jag barnen på dagis. vi försov oss dock en stund. julklapparna slet dom upp . sen var det bara att springa iväg . Nilo ville inte släppa mig. när han väl gjorde det så ville nellie inte släppa ut mig från avdelningen. och hon började gråta. lite mamma sjuka idag. men sen såg nellie sin bästa kompis som kommit tillbaka. och då gick det lite lättare att övertala henne att hon skulle stanna där. Började hastigt gå mot skolan. för att sen komma på att jag hade nilos skor i min väska som vanligt :( suck. tillbaka till dagis igen och lämnade skorna på nilos plats sen nästan springa till skolan . lugnt var här iaf. för inga elever. jo en kille i min klass var här. Nu har vi haft lunch . anna har varit här inne hos mig lite. nu har hon lektion och jag har håla.


Kollade på en film på svenskan. mest vetenskaps film. om THE INKA. lite intressant. vår uppgift var att antekna så mycke som möjligt under filmen för att sedan samanfata vår text om det. gud säger jag bara. haha jag har skrevit tre sidor med stöd ord. och nu går det banne mej inte att samanfatta det. har ju typ missat att kolla på filmen och samanfatta den i huvudet. bara skrevit ner massa stöd ord. och hur gör man nu ? haha. jaja det löser sig nog.


Idag slutar jag som sakt 4 så jag har ett par timmar kvar. 1 timmes hålla nu och två timmars matte sen. wish me luck. kommer nog somna på matten. nä då men nästan. nu ska jag försöka mig på att sammanfatta detta.  kommer en uppdatering i samma inlägg i kväll .


Ang. kommentaren . pratade precis med rektorn om den frågan. Och informationen du get från wikipedia är säkert från en så kallad kommunal skola. jag går på folkhögskolan albins. och där har dom studiedagar för att vi ska studera de dagarna med saker som vi behöver ta igen. och vi har så kallat betalt för 40 timmars studier i veckan. Men man kan ju tycka vad man vill om denna sak. jag satt mig iaf ner i går i dom tre timmarna och studerade hemma. för att ta igen dom två veckorna jag missat då barnen haft vatten koppor.http://se.limbino.com/c04/link/pmgrly   gå in här och vinn en elektronisk julklapp

9 december

Jaha då var onsdagen slut. gick upp men barnen kl 6. gick till dagis. och tiden förkortades till 3 timmar istället. För tydligen får dom inte vara där alls. när föräldern har studiedag. Jag skynda mig hem iaf. och slängde fram bökerna. fick pluggat lite grann iaf. sen hämtade dennis barnen på dagis.  sen har jag bara städat och sånt tråk. Nellie hjälpte mig att diska och tvätta skåpslukorna. Nilo hjälpte till att dammsuga, villka duktiga barn jag har. det är det som behövs. dom gillar att göra det mamma gör. och ibland kan det vara kul för dom att hjälpa till med saker som mamma alltid gör annars. städa sitt rum vill nellie dock inte göra. sen åt vi mysig middag iaf. finns knappt något bättre än ett ny städat kök, ljusstakar i fönsterna och levande ljus och en god midda :) härligt ..


Sen lite bus och dans med kidsen sen natta jag dom båda. och satte mig framtör tven och kollade på "I hennes skor" som gick på trean. även det är en bra film. läste lite i bökerna och sen kolla jag på criminal minds eller hur det stavas. nu har jag bara kollat lite bloggar och ska nog gå och sova nu. Får hålla tummarna att min "nya" kamera kommer imorgon :/ vann den i lördes. och den har fortf inte kommit. kommer det ingen avi imorgon så får jag skriva till henne igen. vad gör man annars lixom ? Vill ha kameran nu :p


Imorgon är det lång dag i skolan. ända till 4  så får sova nu så jag orkar med allt.

8 December

idag gick vi upp vid halv 7 , råka znosa lite för länge. Gick upp med barnen, dom fick sina julklappskalendrar Nilo fick en bok och nellie fick en barbie. Sen gick vi till dagis . Nilo blev lite ledsen idag igen. men det gick över snabbare denna gången . sen skynda jag mig iväg till Sandvången och mötte upp mimmi och Anna där. så gick vi till skolan.  Verkligen en super seg dag idag. satt och somnade till på samhälls kundskapen. sen var det riktigt segt på svenskan. med massa genom gångar i verb, substantiv och adjektiv och allt vad det heter. Vi fick gå 5 min tidigare för hon tyckte vi såg så hängiga ut alla tre i klassen :p sen  var det matte dom sista två lektionerna segt med matte så sent på dagen .


Sen gick jag till dagis och hämtade Nellie och nilo. nilo blev jätte arg för att han inte fick ha dagisets dammsugare med sig hem. sen kom vi hem . lekte lite sen kolla vi julkalendern igen. sen mat och bad och sen sängen.


Jag har haft jätte ont i ryggen hela dagen. eller ryggen är det nog inte svårt att förklara. men det gör ont bak på ryggen när jag andas djupt. får se om det blir bättre. imorgon har vi som sakt studie dag . ska bli skönt att slippa gå ut till skolan . men massa plugg blir det ändå. ska lämna barnen på dagis 4 timmar imorgon och då ska det pluggas. och så måste jag bara skriva, SEXTON dagar kvar till julafton :D nä blir tyvärr inte mer skrivande för idag. ha så ont i min "rygg" ska försöka sova bort det. hoppas att det hjälper.


7 december

Idag gick jag upp lite över 6. gjorde ordning barnen och gick till dagis. Dom har ju inte varit där på lite mer än 2 veckor. så Nilo Skrek och grät när jag lämna över honom till fröken på dagis.  jag ställde mig en bit ifrån dörren och lyssnade så att han lugna ner sig lite. och det gjorde han . sen skynda jag mig iväg mot skolan . mötte upp Anna så hade vi följe till skolan. Skönt att vara tillbaka . men har missat en del som jag nu ska ta igen. lite över 2 slutade vi. så hade jag följe med Anna hemmåt . eller mot dagis rättare sakt. Barnen blev glada när jag kom . sen tog det lite tid att få dom ifrån dagis.  men sen gick vi iaf hem. städade undan lite medans nellie och nilo kollade på den nya pippi långstrump filmen som nellie fick i julkalendern i morse :D nilo fick en godnatt sage bok med självlysande stjärnor på :D Senare var jag och handlade med pappa. Sen åt vi midda. och nellie somnade. så la vi nilo vid 8.


satte oss och kollade på filmen  på 9:an (runaway bride) gillar den filmen. och jag gillar verkligen båda filmerna där Julia Roberts och Richard Gere spelar mot varandra.  (pretty woman) är ju förstås den andra filmen då, love it. men mitt i filmen vid halv 11 vakna nellie. och nu vill hon inte sova. ska strax gå in och lägga mig hos henne. så att hon somnar om. om jag har tur.


Nu närmar det sig lucia. och på fredag morgon ska vi gå på lite lucia firande på dagis :) Gäller att gå upp i tid, för det är bara mellan kvart över 7 till halv 8 tror jag det var. Nellie får vara lucia/tärna och nilo får vara tomte. ska bli mysigt. sen är det verkligen inte långt kvar till julafton häller.  Något jag verkligen ser framimot är julmaten hos min pappa den 23 december. inte som vanligt julbord. utan dansk julmat, som min farmor alltid gjorde när hon levde. potatis & fläskestek eller hur det stavas. skit gott är det iaf. sen längtar jag så klart till julafton ute hos min mormor och morfar i häljarp. med mammas sida. god mat där också . och sån mysig stämning och en fridfull jul hihi.


Nä nu ska jag sätta fart i pluggandet ännu en gång. nellie verkar ha somnat nu. så får nog lite tid över till bökerna. massor i svenskan, och typ lika mycke i samhälle och sen en del i engelskan. ska bli skönt när det är gjort. och sen tre veckor härligt jullov. utan att behöva gå och oroasig för att missa något i skolan. på onsdag är det studiedag på vår skola. jag ska försöka fråga om jag kan ha barnen där som vanligt . för jag ligger en bit eter i skolan och skulle verkligen behöva komma ifatt. Vi får helt enkelt se på onsdag.


jag hittade förresten den gammla reserv kameran. man ser inte displayen och bilderna blir suddiga. men foto galen som jag är så kan det nästan kvitta. jag får iaf tagit foto på mina underbara älsklingar. och jag ber ännu en gång till GUD att min externa går att rädda. om inte boxen så iaf bilderna att man kan få dom överfört på något annat. Annars blir jag grymt ledsen. Båda barnens förlosningar ligger där på, deras första julaftnar och födelsedagar. ja allt ligger där på . alla gammla minnen med kompisar och allt. jag hoppas verkligen att det går att fixa. ja iaf jag har en kass kamera så jag kan ta lite bilder och inom några dagar har jag förhoppningsvis min nya kamera här :D  natti nattiNilo bus

6 December

Idag fick vi lite sov morgon , vaknade vid 10.  åt frukost och satte på en film. Christmas Buddies tror jag den hette. den var också bra. och nellie gillade den . Det handlade  om julhundar :p hihi. lite söt film faktist. Men sen är det dom där farliga filmerna som sätter tankarna i stora tankar. Tänk om tomten aktist finns ??? :O nä nu skoja jag. men man hade väldigt gärna velat att han skulle funnits. Vi kom fram till en sak jag och dennis. att det kvittar hur gubben på insidan av tomtedräckten ser ut. Tomtar är fina, dom ser så snälla och trevliga ut. små gulliga gubbar i en röd, vit morgonrock :p


Vad har då annars gjorts idag ? ja inte mycke. vi började tvätta lite igen vid 2 ytterkläder, var det dax med denna gången. man kan nog aldrig få för mycke tvätt tid faktist. sen blev det midda. (kyckling sallad och pasta). och sen såg vi en film till. minns dock inite vad den hette. sen har vi kollat på julkalendern. den är ändå lite spännande. ast jag tycker att julkalendrarna var mycke bättre när jag var liten. man har nog växt ifrån det. Dom som är barn nu tycker ju väldigt mycke om dom julkalendrarna som finns nu. det är dom här julkalendrarna dom kommer minnar när dom är äldre. men visst hade vi velat ha tillbaka typ mysteriet på greveholm, pelle svanslös, pettson och findus, trolltider och alla dom bra julkalendrarna :P köpte pelle svanslös kalendern till nellie örra året. men dom skivorna fick inte leva så länge. hon var lite för liten då. men om ett par år köper jag mer än gärna dom till henne igen.


på tal om gammla saker på tven. någon som minns typ vänner och fiender, vita lögner, skillda världar osv. Det är serier jag skulle vilja ha tillbaka på teven speciellt dom två först nämnda. kommer ihåg att jag och min syster satt bänkade framför tven och kollade på dom. man kunde allas namn och ibland spela vi till och med in det :P det var tider det haha. man kanske skulle sätta sig ner en dag och skriva upp lite minnen av det man minns som tydligast från förr. Alla roliga minnen jag kommer ihåg med min syster :p måste skriva en sak till haha. Vi var hos pappa varannan helg. och alltid på söndagarna när vi skulle lägga oss (tidigt)  då låg vi i vår våning säng och lyssnade på madiken band. Till slut hade vi lyssnat på det bandet så många gånger att vi alltid sa efter dom, jag sa det madiken sa och jossan sa det elisabeth sa :p haha. så gulligt om man tänker efter. ja många minnen finns det. älskar dig mitt lilla hjärta till syster.


imorgon blir det skolan 8.30 till 14.10 . Barnen ska till dagis örsta gången på två veckor blir det nog nu. Först hade nilo vatten koppor lite mer än en vecka på helgen försvann hans och då kom nellies. nilos försvann dock mycke lättare. nellie har fortf fullt av små ruvor. men då har hon nog kliat på dom mer än nilo har gjort. men iaf. imorgon blir det dagis. för nu när det är ruvor så smittar dom inte. jag ska ta igen allt jag missat . och förhoppningsvis göra det rätt fort. blir väll inte jätte mycke man gör i skolan nu dom sista veckorna. eller så blir det helt tvärt om . allt händer dom sista veckorna.Nä nu får jag gå och lägga mig så jag kommer upp imorgon. hoppas ni uppskattar all uppdatering nu :D jag börjar komma tillbaka och tycker detta är riktigt kul faktist :DMin lilla flicka för ett år sen :Doch lill killen för ett år sen :D

5 december

jaha, dumma mig nu glömde jag skriva igår. så får göra det nu :p

I fredes hade vi välldigt roligt. Vi spelade ett disney spel haha. och drack. sen snacka vi lite. och sen vid 10 tror jag vi gick ner till stan. in på akropolis och Gratta lollo som fyllde 19år. Snacka lite med mina systrar (jossan och emma). Sen gick vi till inerno. men ut lika snabbt igen. Sen gick vi yra runder sen åt vi på olivers och sen bar det av hemmåt. var väll hemma vid 20 i 3.


och då den 5 December.gick upp med barnen kl halv 8. dom fick sina julklappskalendrar. en liten gung häst fick nellie och  nilo fick två bilar. Dennis nellie och nilo åkte iväg på kalas till deras kusin mio. jag var bara hemma och tog det lugnt. sen när dom hade kommit kom hem lite senare så gick jag bort till mamma och hämtade anna´s present som vi glömmde i fredes. och gick hem till anna och lämnade en liten söt kaktus med röda blommor och en dörrskylt som ammma målat. hon blev glad. sen följde hon med mig till roro. och så tog vi en cigg och snacka lite. sen hem och åt. Sen natta jag nilo och försökte få nellie att sova. Kollade på en film som var bra faktist. surviving christmas hete den. jag vann en kamera på tradera. villket som sakt verkligen behövdes :D billig var den också. får bara hoppas den är bra också . Sen vid 11 sov nellie fortf inte. så jag gick in och la mig  hos henne tills hon somnade. och jag somnade hos henne.


Det var fredag lördag . uppdaterar mer ikväll.


4 December

Nu är vi hemma hos Anna som fyller 20 år idag :D
Vi ska strax käka sen blir det fest :PIdag har jag varit i skolan och gjort engelska testet. gick väll sådär. hade ju glömt öva glosorna. men men , bättre lycka nästa gång :P Sen hem igen till kidsen som blev passade av mormor. annars har jag inte gjort mycket idag . busat med barnen. nä nu ska jag vara social mot  dom andra. ha det bäst..
GRATTIS FINASTE ANNA (Anna och hennes sötis dotter Nova)

3 December

Idag har jag som sakt tvättat igen. Städat lite till och vid 2 gick jag och Nilo ut på skolan och hämtade alla mina böker så jag kan plugga lite i helgen. Han tyckte det var intressant att vara på skolan . och han visade stolt sin polis bil för Rektorn :D  Sen gick vi och hämtade Nellie hos mormor. Sasha blev så glad när vi kom att nilo råka ta ett sne steg och ramla ner för trappa. Men som tur va gick det bra. litet litet blå märke i pannan. och grät gjorde han. Sen gick vi hem och åt mellis. sen sov nilo en stund och Mormor kom och hämtade nellie. så gick dom på kalas för pernilla. Jossan kom och åt med mig och nilo. sen sprang jag bort på roro och handlade . Nellie kom hem lite över 8. då nattade jag nilo. sen har jag och nellie bara busat.


Imorgon fyller Anna 20 :D så imorgon blir det partaj. tjejmidda hos henne först sen ut. Ska bli himla roligt faktist. tror det var typ 6 år sen vi drack ihop.  6 år , fatta hur lång tid det är egentligen. men det känns inte som så länge sen. minnena från dom åren är väldigt klara.


Imorgon blir det förhoppningsvis skola för min del. Om mamma kunde ta barnen den stunden. Ska ha något engelska test. så det är nog dax för mig att dyka ner i boken och frächa upp minnet lite. Jag stör mig som bara den på att både min externa och kamera är sönder :( på min externa har jag ju bilder på anna för si så där 6-7 år sen och bilder på dagens födelsegrisar ingemar och pernilla. och min kamera skulle jag ju så gärna vilja ha imorgon. och hela jul månaden. och nu slog det mig att jag inte kommer ha kamera på jul och nyår och lucia och allt vad det heter denna månaden :'( Nu blev jag lite deppig. så får  slänga mig på bökerna istället.


Grattis Penilla och ingemar som fyller år idag :DNilo med sin flaska som han fick i julklapp förra året

2 December

Idag har jag städat en massa. riktigt skönt när det är klart. har bara Nellie´s rum kvar. men får ta det imorgon. Försöker få henne att hjälpa till. Men tyvärr måste man sitta med henne inne på rummet för att hon ska göra det. har vikit tvätten också. såååå skönt när allt är på sin plats. Damsugat har nilo och nellie hjälpt mig med. sen Fick dom ta sig ett bad medans jag skurade golven. Har fått upp en ljusstake och en jul blomma. grattis till mig. Annars har det varit en välldigt lugn dag. Imorgon ska jag tvätta igen, jo jag vet tvättat tre gånger denna veckan hur mycke tvätt kan en människa ha egentligen? nä men när det ändå finns tid så ska jag passa på att tvätta soff kuddarna och lite sånt. Dagen kalender klappar blev en hit för barnen Nellie slet upp sin i ett ända drag och fick en söt liten docka. nilo kämpade en stund och när han fick se den lilla bilen där i, blev han väldigt glad.
Var och handlade med pappsi innan också. Älskar dig pappa för att du ALLTID ställer upp för mig. Lovar att jag ska göra allt för dig också . och självklart älskar jag ju min mammi också väldigt mycket :D


Nu har jag varit hos min lilla syster en sväng. vi kollade på PH,  julkalendern & snackade lite.


Nu har jag suttit med paint en stund. haha, fixade en liten jul heder.
Inget bra men den får duga. lite jul känsla blev det väll ändå :P 


Nä nu blir det sängen så man kommer upp imorgon så man kan göra allt som måste göras.

En tomte från julskyltningen i söndes

1 December

Äntligen är det första december och man börjar räkna ner till julafton.


Här hemma är det allt annat än lugnt, Nilo hade vatten koppor hela förra veckan tror det var i fredes dom började försvinna. Lördag natt sov Nellie hemma hos Faster och kusinerna. och dagen efter kommer hon hem som en prickg korv. och under söndagen kom det bara fler och fler. mest i ansiktet (ser hemskt ut nu när dom är på väg att bl ruvor.)  så det blir inte mycke gjort i skolan denna veckan heller :(:(:(  Måste verkligen plugga som bara den när jag kommer tillbaka. Jag har iallafall fått gjort en del här hemma. vi hade inte tvätt tid fråns på fredag för att nu när jag börjat skolan så kan jag inte ta förmiddas passen . men det har jag haft tid till nu. och skönt är det när allt är färdigt.


Annars har jag väll inte mycke att skriva om. Blir så avis när jag går ute och kollar upp i alla julpyntade fönster. så mysigt ocvh man kan stå och titta hur länge som hällst. här hemma blir det inget julpyntat alls i år. har tagit fram mågra oömtåliga tomtar och kylskopsmagneter och bordstabletter eller vad det heter, julstrumpan, och fick två julstakar av mamma. eftersom jag nog gjort av med mina i flytten :( Nästa år är nilo lite äldre och då kan jag förhoppningsvis pynta mer utan att behöva gå och tjata om att han inte får röra det.


Just det har ju inte skrevit här på jätte länge. Nilo har faktist börjat prata en väldig massa.  men nästan allt han säger där kommer mamma efter , te.x Titta mama, öppa mama (öppna), ta et mama (ta den) däää mama (där) kom mama, vaaaarm  mama och så vidare. nilooooo går han och ropar också. hihi... och han gör piraten  när man säger till honom kommer bild senare. och jag höll på att dö av skratt för några dagar sen. vi satt i soffan så sparkar nilo mig så retligt på benet så säger han bam bam, bambam. haha kunde bara tänka på lille bambam i flintstones. Han är för rolig han.  Nellie och nilo leker som natt och dag. först jätte snälla , skrattar och har väldigt roligt ihop för att senare kasta saker efter varanndra och skrika på varanndra. och framför allt skvallra på varanndra. dom är goa dom.


1 December igen som sakt.
Mina fina morföräldrar har fixat ihop julklapps kalendrar till barnen. så dom får öppna en liten klapp varje morgon :D Idag var det vars en chocklad kalender. jag tycker det är lika spännande som barnen :P ska bli roligt att se vad dom får imorgon :D


Något tråkigt som också hänt är det att först dog min extrena ingen aning varför men den är sten död :( ska försöka lämna in den . och Sen igår dog min kamera också. hade jag inte varit så beroende av att fotografera mina små älsklingar, så skulle jag bara vilja säga att det är skönt att den äntligen dog. det är som jag nämnt tidigare den sämsta kameran jag någonsin haft. skit kass. får försöka spara ihop till något bättre. en system kamera hade inte varigt helt fel. men det lär nog få vänta ett par år till.


nä nu ska jag avrunda här och önska er en riktigt härlig december månad :D ta hand om alla nära och kära.
Lilla vatten koppanNellieMina sötnosar lekerNilo
RSS 2.0