Tjugotredje Maj Tvåtusenelva

Suuuuuck !!!


Känner bara för att skriva av mig lite idag.

Ibland finns det saker som man bara önskar ska ske, och när de väl sker då vill man ha det ogjort. Sen finns det saker som man absolut inte i hela vida världen vill ska hända och så händer det ändå. Vad är då egentligen meningen med alla dessa jobbiga saker som händer? När ska man vara nöjd och vad gör man när det som absolut inte skulle hända händer? ja det kan man nog klura på i tusen år utan att få svar på. Eller?


Jag, ville att vi skulle få kolla på lägenheten vid hamnen, men när vi väl fick se den så tvekade jag lite. Sen ville jag så gärna att vi skulle få den och när vi väl fick den så vet jag inte om jag ska vara glad eller inte. det är en stor förändring att flytta så långt ner i stan. Jag verkligen avgudar dom som kan flytta flera mil ifrån det stället dom växt upp på och dem som till och med kan flytta utomlands. Det handlar nog om så mycket som att jag är för bekväm. men någon gång ska det väl vara dags att gå ur skydds boet och testa något nytt. visst måste det vara så? Jag har mer eller mindre växt upp i detta området jag bor i nu och jag trivas bäst här. Det är inte för långt in i stan och inte för långt utanför heller. Dagis gillar jag men nellie´s skola lite mindre kanske. jag känner mig trygg i detta området och har så många underbara minnen här redan från barnsben. så det är lite seperations ångest. även om jag inte tvivlar på att jag en dag kommer att hamna här igen. för jag kommer nog aldrig trivas så bra som jag gör här.


Men men. Jag får väll försöka glädjas åt att vi faktist fått lägenheten och ska flytta till en 4:a. Lägenheten är ny renoverad när vi flyttar in. och det är en ny start. sen kommer vi till rädslan igen. Eftersom min lägenhet går ut nu i slutet av juni så kommer jag att vara tvungen att flytta hem till dennis 2:a i en månads tid eftersom vi får flytta in i den andra 1 Augusti. och det skrämmer mig. eftersom vi åkt i berg och dalbanor nu ett bra tag och börjar landa på toppen så ska vi flytta in på så liten yta tillsammans och kanske knäcker det allt igen :( att gå varanndra på tårna och bli iriterrade på varannadra det är en räddsla jag tyvär inte kan undgå att tänka på. även det att jag inte vet vart jag ska göra av alla mina saker under den tiden det är ju inte så att man packar upp allt igen för att sen packa åter igen.  och sen får det inte plats i hans lägenhet för då blir vi ännu mer instängda. I och för sig ska jag väll jobba en hel del i Juli så så mycke kommer vi väll inte ses.


Jaja mycke klagande från mig här idag känner jag . Har varit en både bra och dålig dag för vissa människor (en i detta fallet) kan verkligen göra att hela dagen och kanske till och med en hel vecka går under. En människa som kan få en undebart sommrig och varm dag att bli den kallaste, mörkaste dagen på året inom bords. Och tro mig det finns verkligen människor som får en att må så illa.

Tjugoandre Maj Tvåtusenelva

Helgen har varit helt Underbar faktist :) I fredes Åkte vi ut till kolonin och grillade och mös. Sen åkte dennis och Nilo hem till honom för att ha grabba dag, dagen efter. Jag och Nellie stannade i kolonin. Nellie somnade till Ariel filmen på datan och jag låg och mörs med daisy (mammas katt) som vi var där för att passa. Daisy klättrade upp på mig och lade sig till rätta och började spinna och försöka sutta mig på halsen. och då vill jag bara till lägga att så gör hon aldrig på någon annan förutom min mamma då. Och eftersom att hon var beräknas att få katt ungar villken dag som hälst så tänkte jag det är nog dags nu då . Jag ringde dit Saara som hade suttit där med min mamam några kvällar innan för att se när daisy födde. så jag ringde och sa att det nog var dags och då gick Daisy ner till lådan som min mamma hade bädat till henne lite. hon la sig där och sen började hon jama efte mig. så jag satte mig hos henne och sara kom .


Egfter en stund såg vi hur hennes mage gick upp och ner i vågor. och så tittade vi på varandra och sa nu är det på G, nu är det dags. Och mycke riktigt efter en halvtimmes värkar så kom en liten sötnos ut en svart/grå liten kisse bebis Ganska exakt 30 min efter kom där en liten röd bebis. och efter yterliggare 30-35 min kom en liten beige en. och sen tog det lite längre tid för den fjärde att komma ca 40 min och sen var vi helt slut både jag och sara efter att bara suttit där i timmar och sett bebisarna ploppa ut ur daisy klockan var närmare 5 på morgonen. så jag somnade så fort mitt huvud nåde kudden i soffan. Sara stack hem och sen väckte nellie mig vid 9 och sa - mamma, mamma, daisy har fått alla kisse bebisarna. så sa jag yrvaket hur många är där. så räknade hon. 1, 2, 3, 4, 5, 6 och sju. Jag reste mig om snabbare än blixten och utbrast Vaaaa? sju stycken?. gick bort och kollade i lådan och där låg 5 små katt ungar det andra hon räknade var daisys lurviga bak ben. hahaha.  men en liten grå till hade där kommit efter att vi hade lagt oss.


Sen gick jag och nellan och handlade frukost och sen åt vi fransbrömacka och drack oboy och bara njöt över att sitta ute och äta frukost :) Sen kom sara så satt vi och snackade en stund sen hade vi bestämmt oss för att göra något för min mamma som befann sig i stockholm hela helgen. Så vi började rensa rabatter klippa gräs. dra loss en massa ogräs och snickrade ihop en fin trappa. Vi gjorde verkligen supper mycket. sen kom dennis med mat så åt vi och fortsatte lite sen körde sara hem och vi andra övernattade i kolonin. Barnen tog mormor´s säng och jag och dennis tog vars en sida av soffan så kollade vi film efter att barnen somnat och sen somnade vi också.


På söndag morgon stack dennis iväg tidigt. jag och barnen käka frukost sen kom sara igen . och så började vi lasta hennes bil med massa saker som skulle till tippen. vi fyllde bilen två gånger med en massa skit. sen fortsatte vi att fin slipa på rabatterna och gräset osv. Stadade inne i stugan och utanför staketet. Sen Fram mot kvällen kom våra stora pojkar och grillade med oss. precis när köttet var klart typ så började det spöregna och blixtra och åska men maten blev riktigt bra ändå så vi åt gott och sen spelade vi skip-bo. Jag vann :) haha sen sara sen dennis och sist nybörjaren jimmy :) Sen körde dom hem och det gjorde vi också . och det var ganska skönt att komma hem efter en hel helg´s slitande i trädgården. 


Men vi har haft super mysigt hela tiden ocxh har verkligen njutit av väder och sällskap och allt. bilder kommer nog om en stund :P

17 Maj

Nu är det ett tag sen jag skrev sist. Händer väll kanske inte så mycke nu för tiden kanske därför det är svårt att ha något att skriva om.


Iaf igår var jag hemma med Nilo. Och då passade jag på att ringa en massa samtal. ni som följt bloggen länge vet att jag tycker det är skit jobbigt att ringa och prata med folk i telefon som jag inte känner. Så det var en himla prövning. Ringde först bemaningen, han hade lite klabb med datan så han ringde upp mig igen efter en stund och sa att han skulle kolla med chefen där jag jobbade förra sommaren hur det såg ut där och mina referenser där ifrån. Så efter klockan 13 ringde han upp igen och sa att han nu hade snackat med henne och att jag skulle ringa dit och få tider av henne. så jag ringde chefen på sandgården. och hon var posetiv och sa att hon hadde 7 veckor till mig. så den 30 maj ska jag på möte med henne. Ja, jag har sommar jobb och det är sååå skönt :) 


Sen hade jag hört av min mammas svägerska att dom behövde folk på hennes jobb så jag ringde dit och fråga om dom kanske hade något där från nu och till vecka 28. men hon hade bara hela perioder. men hon tog ändå mitt nummer och så ifall det är kris nån gång. Det var alla samtalen där.


Trodde jag sen ringer det en tjej och säger - hej, jag ringer angående lägenheten. Och jag helt förvirrad i skallen frågar - ehm , villken av dom . haha (jag trodde det var någon som ringde om nån av lägenheterna jag sökt på :P)  Men det var min lägenhet hon ville kolla på . lite pinsamt blev det där. men nu har jag en visning på torsdag iaf. i denna flytt röra. kan väll inte bli bättre va?


Sen ringde dennis och sa att hon med lägenheten som vi hade tittat på hade ringt och sagt att lägenheten är vår om vi har borgenär. Men nu blev det klabbigt med borgen min pappa har varit det innan. men nu tyckte han att hyran var för hög osv. men vi ska snacka med honom idag igen och se om han kanske kan ändra sig. Annars är det lite panik och bara att söka vidare efter en ny. 1½ månad tills jag ska vara ute härifrån. Paniiiik :P


Och igår 16 Maj fyllde även Sara år. Grattis grattis till henne.


Barnen har lugnat ner sig lite (Peppar peppar). Dem bråkar inte fullt lika mycket som innan och hade vi fått den andra lägenheten så hade det nog blivigt ännu mindre eftersom där är större yta att röra sig på och dom slipper vara på samma ställe hela tiden. Vi får se hur allt går. jag har fått jobb iaf så ett stort problem är ur världen :P  

10 Maj

Varit i skolan idag. Ganska så segt faktist. känns som man bara är där nu för att det ska vara så.


Vid 4 hämtade jag Nilo på dagis. Så gick vi hem en liten stund innan dennis och nellie kom och hämtade oss. så körde vi ut barnen till mamma i kolonin. Så att vi skulle kunna kolla på Lägenheten i lugn och ro och så .


Så klockan 5 kollade vi på lägenheten nere vid ven terminalen. Det var kanske inte direkt vad jag hade tänkt mig. Men det är svårt och veta nu när den är totalt ner riven för att total renoveras. Men efter många om och men och lite velande så har vi bestämmt oss för att ta den.  så imorgon ska vi ringa ner där och säga att vi vill ha den.


Tyvärr är där några små nack delar med den och den största nackdelen är att jag är ingen morgon människa alls. Och nu kommer det att bli mycket mycket längre till dagis och skola. Antagligen bussresor på morgonen. Jag får väll helt enkelt lägga om min livs stil och gå upp 2 timmar tidigare och gå och lägga mig några timmar tidigare.


Sen är det som komemr vara vårt sovrum är pytte litet, vi ska nog vara glada om vi får in en säng där. och så är Den ena väggen sne där vilket är lite dumt. och i storarummet står det en STOR gammla kamin. Kanske inte alls min stil. Men men och sen tyckte jag att fönsterna var pytte små. Men man kan inte få allt här i världen får vara glada att vi hittat en lägenhet som kommer att bli fin och hem trevlig när vi flyttat dit. och så kommer vi ha bra grannar. Nämligen dom som tipsat oss om den. Sara, Krunk(stefan) och Marwin.


Så det blir säkert bra. Nu ska man som sagt bara vänja sig vid tanken på att bli stads bo.  Och så får man börja packa ordentligt. Jag har packat en stor låda och 4 små. nu ska det bara sortera ALLT och kasta det vi inte ska ha med oss och ja en massa som ska göras nu dom kommande månaderna. Lägenheten är inflyttnings klar i Juli. Och min lägenhet går ut siste Juni . så en och en halv månad på mig att fixa denna och flytt städa. Nu ska jag krypa ner hos älsklingen och sova.

6 Maj

Idag på dagen har det inte hänt allt för mycke. Jag och Maria var Nere i stan och handla lite dricka på systemet. Sen tog vi vars en glass och satte oss på torget i det fina vädret. Kollade på folket som gick förbi och snackade lite. Sen tog jag bussen hem .


Vid 5 skulle vi egentligen kollat på en lägenhet vid ven terminalen. Men han som skulle visa den svarade inte . så det blev inget med det. Jag gjorde ve mig istället och dennis och barnen åkte ut till Dennis mamma. Sen gick jag till Maria. Eller mötte upp henne utanför där hon bor. sen gick vi och satte oss utanför folkets hus Snacka lite och så .


Sen Gick vi in på Folkets hus för att titta på Shan Atci. Vi var där 50 minuter innan det började så vi fick bra platser. och sen kom mimmi, Jossan och Evelina också. Sen gick vi ut och tog ett bloss så träffade vi Heidi och Ray som också skulle in och kolla på shan. Sen började det strax efter 7.


Först dansade några tjejor och sen var det komikern Kardi kura som underhöll oss en stund. Sen lite dans till. och efter det var det Nästa komiker Shan Atci. Haha vi skrattade så vi var helt röda i huvudet. riktigt rolig var han. Efter showen kom han ut och tog foto med alla som ville. och jossan, Maria och mimmi var inte sena med att ställa sig i kön :P Så det blev några bilder. Tyvärr kan jag inte lägga in bilderna för mitt busiga lilla barn Nilo har tagit sönder min nya dator så sitter vid sege datan i hallen igen. och här vågar man inte lägga in något för då finns risken att allt försvinner.


Iallafall, Efter Shan Atci gick jag, Maria och jossan hem om maria för att hämta drickan. sen gick vi vidare hem till Jessica G och satt där till långt in på natten. Hade faktist väldigt roligt och trevligt. Drog en massa roliga skämt och snackade minnen och om lite allt möjligt. Jossan stack lite tidigare för hon skulle iväg dagen efter men jag och maria gick nog inte från vid halv 3. Har varit en ritktigt trevlig dag iaf :P

4 Maj

Onsdag är lika med den långa jobbiga dagen i skolan. Lämnade Nilo på dagis och gick till skolan. Samhälle, Svenska, projekt och Psykologi. Det är ganska roligt att se. Efter första lektionen har inte alla kommit än när andra lektionen börjar så går två och några nya kommer efter andra lektionen går några till efter tredje lektionen går fler och sen är vi kanske 6 st kvar på slutet.


Iallafall på svenskan kollade vi på Forrest Gump. jag har nog aldrig sett den filmen bara hört om den . Men iaf vi hann inte se hla filmen idag. På psykologin fick vi en övning där vi fick tre A4 papper och sen skulle vi göra en korg, Pingvin och en hatt utan att få någon beskrivning. jag klarade nästan pingvinen och en annan klarade hatten resten klarade ingen och vi hade 20 min på oss. haha sen fick vi facit och då fick man en sån AHA lampa över huvudet. Sen lite andra jobbiga övningar. 


Sen var det dags att gå till dagis och hämta Nilo. Sen gick vi bort och hämtade Nellie. min mamma stod utanför och väntade. Sen körde hon oss hem. och tog Nellie med sig. dem skulle upp till jossan i ängelholm. Sen ska Nellie sova över hos mormor. för att hon har saknat att umgås med sin mormor.   Jag dennis och Nilo åt midda . och sen ringde vi Mamma och Nellie. dom hade jätte roligt och var på väg hem från ängelholm Nellie och nilo snackade i telefonen med varanndra en bra stund. så himla söta var dem. man hörde hur dem pratade om vad dom hade gjort idag och hur nellie förklarade allt för Nilo var hon hade varit och hur det såg ut osv :P 


Förresten imorgon ska vi iväg och kolla på en lägenhet nere vid Ven-terminalen. Trivs bra här på väster och det kommer att bli en enorm skillnad för oss om vi tar den där nere. Den ska tydligen vara jätte ful och inte alls något fint ställe nu. Men de närmsta två månaderna ska de renovera hela lägenheten. så dem sa till dennis att vi måste ha det i bakhuvudet när vi tittar på den att den kommer att bli total renoverad. Vi får se imorgon hur det blir med det. Ser iallafall fram imot att titta på den.


Snart är det fredag och då ska jag på Shan Atci med Maria :D Min födelsedags present av henne :D  ska bli riktigt kul. är inte ofta man kommer ut på något sånt i vanliga fall. så det blir en upplevelse. och jag är evigt tacksam för min present :D


Zumban är lagd på hyllan nu för en liten tid framöver. Men kommer helt klart att gå tillbaka till det igen när allt ordnat upp sig. Saknar zumban väldigt mycket. det var verkligen min grej. och så saknar man ju min zumba kompis Maria :P hehe får ju inte glömmas. nu blir det strax sängen. är ganska trött.

2-3 Maj.

Alltså dessa regniga dagar är de tråkigaste dagarna. det känns ändå som att dagarna går ganska fort. Man hinner precis komma ifrån skolan innan man hämtar barnen sen slutar dennis en timme efter och sen äter man något och går och lägger barnen. hinner inte med så mycket och det är nog just det som är tråkigt. men samtidigt så ser man mer fram imot helgerna när vi alla kan vara tillsamans.


Ja, den andre maj hände det väll inte allt för mycket. så jag vet inte ens vad jag ska skriva om måndagen. Ringde några jobbiga samtal och fixade lite här hemma. Rensade lite skåp. och jag har verkligen en massa skit. som slängs ut nu . jag psckade två små lådor har fortf inte hittat några lådor men det kommer. 2 månader kvar.men vill ändå packa så mycke som möjligt nu så man kan göra ve saker här i lägenheten  och slippa tänka på att allt ligger ivägen.


Idag har det som vanligt varit skola och dagis. Lite Moln och regn skurar då och då och lite sol in i mellan. Matte och Engelska. Snackade mest om tv-shower som tex, Oprah, Jerry springer osv. Men mest om Oprah. Och dagens samtals ämne överallt nu är ju osama binladin. Herregud villka diskutioner om denna mannen. Men det är väll bra att han äntligen är borta så att alla de som förlorade någon i WTC eller på flygplanen kan få sin "hämnd" . eller vad man ska kalla det. måste ju vara en otrolig lättnad för dem på något sätt.


Efter skolan gick jag och hämtade barnen, sen gick vi hem och barnen kollade på film medans jag städade undan lite. En stund efter kom denis och hämtade oss. så åkte vi hem till honom han skulle tvätta och så städade vi lite där och sen åt vi middag. Barnen badade en stund. Sen gick jag och Nilo hem han somnade näsan direkt. Jag kollade på bigbrother och nu ska jag sova .

Söndag förste Maj

Då går vi in i en ny månad nu. Maj är varmt välkommen, hoppas månaden drar med sig mycke sol och inte bara regn som det ska vara nu i veckan.


Idag hade vi lite sovmorgon faktist. gick inte upp fråns halv 10. när vi vaknade hade dennis redan stuckit iväg för att köra cross. Vi åt lite frukost och funderade på vad vi skulle hitta på idag. och av barnens fria vilja så ville dom ut i stugan.


Så vi tog på oss och gick ut i kolonin, men idag har det varit kallt. man har blivigt lite bortskämd av vädret den senaste tiden. bara det går ner några grader nu och viden drar in över oss så fryser vi. Men som tur är det bara vår än och vi har hela sommaren framför oss med sol bad och så vidare. iaf blev det lite utomhus lek. Nellie stack bort till kompisen och lekte . jag och Nilo busade i stugan tills Jossan och Saara kom. Då snacka vi lite och käka popkorn :P sen kom mamma också ut där, så åkte vi med hem till mamma´s lägenhet. jossan packade lite sen satt vi och  förde över massa saker till jossans dator så hon ska ha något att titta på. Sen väntade vi på att dennis skulle komma och hämta barnen.


Sen kom Dennis och tog barnen och vi packade in oss i bilen (jag, mamma och Jossan) och körde till Ängelholm. Vi umgicks lite med jossan innan vi körde tillbaka till Landskrona. Hem om mig och sen hem till mamma igen och nu har vi kollar på bigbrother, Sonia åkte ut och hon låg långt ner på min favorit lista så mig gjorde det inget att hon åkte. Vi får väll se vilka som kommer att sitta kvar i finalen.. Nu vill mamma iväg till sin älskade stuga så jag ska promenera hem nu :) skola imorgon..RSS 2.0