30 Juni

Varmt som bara den är det ute. och har varit det ett par dagar nu. man orkar inte speciellt mycke i denna värmen . Vi har mest suttit ute i mammas koloni och latat oss i både sol och skugga. fram mot kvällen har vi gått till ingemar och badat i ans pool. verkligen underbar att ha den möjligheten att gå dit och svalka sig innan vi går hem och dushar och lägger oss.


Igår var jag, sara & barnen i stan. Nilo fick lite pengar när han fyllde år. så det blev en keps och ett par sandaler. Nellie fick en keps och två klämmor till håret. Vi gick runder i stan et bra tag. sara var inne på banken och sen gick vi och köpte milkshake. Sen kom mamma och hämtade Nellie. Och jossan och sara tog Nilo och gick ut i kolonin. så följde jag med min pappa och handlade till Nilo. Eftersom han missade Nilos födelsedag för han var ute ch seglade hela helgen. Så det blev en boll, en badring som man sitter i och två bilar till honom. Sara ch jossan gick förbi leksakshuset med nilo också och köpte en boll och sara köpte en pool till sin sambos syster dotter.


Sen stack vi ut i kolonin. Nellie och nilo badade lite. och lekte med nilos nya saker. Sen Blev det grillning. gott gott. Efter det packa vi ihop och gick bort till ingemars pool. sedan hem och dusha och nanna.


Nu ska vi gå ut i kolonin :) Där sara  är och pernilla är där med lilla vovven. Så jag skriver kanske några radet ikväll också.

Nilo´s 1 års dag

Jag och nellie vaknade först , Perfekt tänkte jag. så vi gick ut i köket och gjorde en flaska till nilo och tog fram två paket. Sen gick vi in och sjöng för honom. Det gillades inte så mycke från början. han reste sig snabb upp och när nellie skulle ge han första paketen så såg han inte alls glad ut.  Men sen hoppa nellie upp i hans säng och öppnade paket med honom, då blev han på bättre humör :) Sen blev det lite mys och lek med nya sakerna. sen åkte jag och mamma och handlade sista sakerna till kalaset. Sen blev det brottom att duscha barnen och klä på dom sen direkt ut i kolonin. och började göra tårtor och göra ve för kalas, blåsa ballonger osv. Sen började folket trilla in :)  Jätte mycke folk blev vi. massa paket som nilo inte varså jätte intresserade av att öppna.  Han ville mer leka med dom efter någon öppnat dom . han var glad och hade skoj hela dagen. Sen blev det tårta och det gillade nilo. Kakor och kaffe blev det med. och alla barnen lekte. Och jätte varmt var det hela dagen . En underbar födelsedag . Sen gick folket . 


Efter kalaset Gick vi bort till Ingemars pool och avslutade dagen med några härliga dopp.
Heidi ray och barnen följde också med. Sen var nilo så trött så trött så vi gick hem och natta lilleman och han somnade med det samma. Men en helt underbar dag fick vår lille pojk iaf :) Tack änu en gång till alla :)
28 Juni

Skulle ju igentligen skrivigt lite om nilo´s födelsedag och så nu i kväll. men det får bli imorgon.
Den var iaf underbar och tack så mycke för alla grattis här i kommentarerna och tack till alla som kom på hans födelsedags kalas. Ni  Förgyllde hans dag till max.  Och en lycklig liten kille var han hela dagen trots att han inte sov en enda stund på hela dagen.
 

Happy birthday Nilo.

Grattis Grattis min stora älskade pojke. Ett år har nu gått sen du låg på mitt bröst helt ny och testade din ljuvliga röst för första gången.  Du var så underbar redan från första stund.  Allt gick så bra och snabbt när du kom till världen. Från att vi kom in på BB 00.05 tills du seda var ute 00.59.  Tänk att vi nu har haft dig hos oss i ett helt år. Du har fyllt våra dagar med varma leende och skratt. Du har verkligen varit en liten ängel med Glatt humör hela tiden. Nästan aldrig på dåligt humör. Du har en sån underbar personlighet. Du är en tuff liten kille som iblandär rätt så  bestämd. Jag älskar dig min underbara lilla son. Mamma´s pojke kommer du alltid att vara.


Idag är det din  första födelsedag.  Liten har blivigt stor och det ska självklart firas med Tårta, sång och några härliga paketer.  nu i skrivande stund,  var det ett år sen vi var på väg in till Förlossningen  Vi åkte i din pappas bil och jag bad honom köra sakta när jag hade värk sedan att han skulle köra fort som bara den när värken var över. Jag bad om ursäkt varje gång jag röt till att han skulle sänka farten :P När vi sen kom in på förlossningen 00.05 fick jag ligga en kort stund med Ctg´n på magen. Sedan kom en sjuksköterska in och kännde på mig. och 10 cm var jag öppen så det hade gått fort. Hon sa åt mig att ringa på klockan om jag kännde att det tryckte på. hon skuleara skynda  sig att skriva några papper sen skulle du förlösas. 10 min efter kom hon tillbaka tog vattnet. och några kryst värkar efter var du äntligen ute hos oss.


Första gånen vi såg dig var kl 00.59. En Fredags natt med Stjärnklar himmel. Vår lilla son. Nu är du stor hela 1 år gammal IDAG.  Himmlen är blå inte riktigt lika stjärnklar som den natten du föddes. men stjärnorna lyser även ikväll. Jag är så stolt över dig mitt lilla hjärte-gull. Idag är det din dag. Hurra hurra hurra
               25 Juni

Nu börjar det bli riktigt varmt ute. Igår gick vi bort till mimmi och jossan som låg vid poolen och solade i huset. Direkt i badkläder och hoppade i den häärliga poolen. Ungarna mina älskar vatten :) Små vatten djur är dom. Nellie har börjat tycka det är kul att dycka under vattnet. Och hoppade från kanten till oss ville hon göra heela tiden. super mysigt hade vi. Massa plask och mycke sol.


Idag, gick vi ut i kolonin ganska tidigt. Myst i det fina vädret. Gick och plockade jordgubbar. Sen satt vi på gräset och åt dom medans nellie badade och gjorde konster. Sen kom jakob och jessica förbi en stund. Nilo blev hummle stucken i foten för första gången idag. stackaren. Men det läkte rätt fort. så han är nog inte allergisk iaf. sköönt.  jakob och nellie lekte medans jag försöktenatta nilo. och Mamma och jessica letade blommor till jessica´s lilla trädgård.  Sen tog vi på oss och gick. Jessica och jakob gick hem och planterade blommorna och vi gick hem till huset där jossan låg och solade.


Även idag blev det massa bad, plask och lek i poolen. Det är så underbart härligt att bada. Men man blir lite mesigare med att hoppa i för vart år som går. men när man väll kommer i kan man vara där hur länge som hällst.  Jätte skönt var det faktist.


Ja, nu är det bara 2 dagar kvar. Tills min lilla pojke fyller 1 år. Det är sjukt vad tiden går fort. Ni som följt min blogg länge. håller ni inte med om att tiden bara rusat iväg? Känns som att man var gravid för en vecka sen. hehe nä inte riktigt men det känns inte som det var 1 år sen man var höggravid med Nilo i magen.


Och nu är klockan över 12. GRATTIS Saara på din födelsedag :) 18 år idag . Gratttttis gumman :D

Nä nu får det bli lite bilder .


Lille manns stuckna fot.


Hahaha  Han är så söt :P detta blir nog lätt studentfotot till denna lilla grabb.

24 Juni

Tiden går fort nu och jag har nästan helt glömmt bort bloggen.Midsommar får vi väll börja med. Midsommar afton. Vi gjorde ve oss här hemma. och körde och handlade lite. Sen körde vi till mamma i kolonin. Där vi direkt gick upp till Larvis gröning och dansade runt stången. Eller det var bara mamma och nellie som dansade. men nellie var inte så road av att dansa hon ville hälldre åa karuseller.  Så först gick vi och gungade  på den lilla lekplatsen som ligger där. Sen Fick alla barnen en piggelin glass. Efter det var det dax att få åka lite karuseller. Nellie tyckte det var jätte roligt.  några små nyckelpigor som guppade upp och ner och runt runt. Sen en liten veriation av virvelvinden. Jätte kul hade nellie.


Sen gick vi tillbaka till kolonin.  där ingemar väntade. Förberede maten och  Sen kom Mimmi, Jossan och jim. Och efter en stund kom my och ingemars kompis. Sen blev det massa god mat. Jag älskar verkligen midsommar maten :) . Sen började det dugga lite så vi flyttade in i stugan och åt massor av jordgubbar. Och barnen busade. Ingemar och hans kompis fasnade framför Emil i löneberga på tven :P såg lite kul ut. Sen åkte Ingemar , my och mimmi hem .


Vi andra klädde på oss och åkte till borstahusen. Där det var tivoli. Jim testade något boll spel och fick en nalle som han gav till nellie :) välldigt snällt . Sen åkte nellie karusell, så gick vi en runda sen åkte hon en till. Sen stack jossan och jim vidare. så åkte Nilo sin alldra första karusell, med Nellie förstås. Så gulliga var dom . och han gillade det massor. Sen gick vi en runda till och då började det oska , blixtra, hagla & spö regna. så mamma tog fram sitt paraply så sprang vi till  bilen.  lämnade mamma i kolonierna . sen åkte vi hem och nattade barnen och kollade på film. Ett perfekt avslut på dagen. Och midsommar blev verkligen super mysig. även fast det regnade och så mesta delen av dagen. Vi hann iaf äta och leka lite ute.


Annars har det inte hänt så mycket.  Jag, Nilo & Cece gick till borstahusen på lördagen.  Cece skulle äta Langos. sen gick vi hem igen . på söndags kvällen Följde jag med Cece till Videomix , Och handla godis. stans godaste godis :P Sen  gick vi förbi saara på vägen hem och snacka lite. i måndes gick jag upp till Cece en stund där saara också var. Cece försökte få till sin nya heder på bloggen. men tillslut blev det hennes gamla. Saara gjorde en jätte fin heder till mig men den gick tyvärr inte att sätta in här på bloggen :(  Sen snacka vi lite och så .


Äntligen har Cece & Dan gått ut med att dom ska bli tre :D Grattis grattis. Nu börjar den långa väntan. Så spännande :D

Midsommar

Idag är det Midsommar. Glad midsommar.

Vid halv 2 ska jag och barnen ut till mamma i kolonin. kl 2 börjar midsommar fest, i Koloni området på en stor gröning. där dom klär midsommar stången och dansar. Så dit ska vi gå med barnen. sen lite senare ska vi tillbaka till mammas stuga och äta GOOOOOD midsommar mat , Ingemar, my, mimmi, jossan och dennis kommer också dit. :) Förhoppnings vis kommer även familjen Röd och firar lite med oss. sedan ska vi promenera ut till tivolit i borstahusen. Nilo ska få åka första karusellen idag.  Sen blirdet väll tillbaka till kolonin och avslutar dagen där i solnedgången :P (om vi nu får någon ikväll.)


bilder från förra midsommar17 Juni

I onstes var vi i kolonin stort sätt hela dagen. var jätte fint väder. barnen badade lite och lekte i gräset. jag och jossan spelade massa spel. sen kom barnens kusin Ebba. efter det kom mamma, heidi och verona. då började vi grilla. så kom dennis också.  Jätte mysigt var det. äta grillat i solned gången med ett gäng underbara människor, kan det bli mysigare en sommar kväll? Sen gick jag och nilo hem. Nellie och ebba blev kvar en stund och lekte med verona. Nilo somnade fort när vi kom hem. Sen kom Ebba och Nellie så kollade vi på film sen somnade dom också .


Igår vaknade vi vid 9. såg ut att bli jätte dåligt väder men vid 11 kom solen fram. så efter nilo sovit midda. gick vi ner till stan. eller vi åkte uss ner till stan.  mitt bank kort funkade inte på tre atumater :( (måste beställa nytt). sen funkade det i sista atumaten. då var kl 20 över 1. Vi sprang in i affärer och till sist hittade jag lite. sen fick vi minst sakt springa hem. Ebba skulle cykla hem kl 2. Sen gick jag och barnen ut till mamma i kolonin.  jossan kom också en stund. sen gick vi hem och jag åkte iväg med pappa och handlade. sen somnade barnen.


15 Juni

Två små sjuka barn här hemma. hostar och har feber båda två. inte hunnit med så himmla mycket idag. men när barnen somnade i stora rummet passade jag på att möblera om vårt rum. har många kvällar legat och funderat på hur vi skulle kunna lösa det här med rum till Nilo. eftersom stora syster tvär vägrar låta lillebror leka på hennes rum. så idag när dom sov midda tog jag tag i saken. Vi kommer fortf att dela rum med lille-man, men jag har gjort det mer till honom. Så nu har Nilo ett fint litet krypin där han kan ha sina saker och leka. lite stolt måste jag nog säga att jag är.


tavlorna ska dock längre ner, men där satt redan två spik så dom fick duga så länge.

annars har det varit en lugn dag. bjöd  Mamma & Syster på kassler gratäng. det är såååå gott.
sen var jossan här ett tag. Nellie somnade rätt tidigt idag. Nilo som vanligt vid 8.
imorgon blir det städa så gått det går med två små sjuklingar och tvätta till två. sen får vi se.


Natti Tatti

12 Juni - Studenten

Ifredes var vi i stan och kollade på alla fina studenter i regnet. Stakare. sen körde vi och lämnade Nellie till mamma. sen hem, jag som trodde vi hade god tid på oss att göra oss i ordning. kollade på kl och den var 17.55.  18.30 skulle vi vara på syster Emma´s mottagning. vi fick skynda oss massor. sen sprang vi bort till emma. Mycke folk var där. efter en stund gick jag upp och lämnade Nilo, hos Sara. hade så klart glömmt vällingen i all stress. så hem och hämta det sen tillbaka. pussa och krama lilleman, sen ner till studenten igen. sen fortsatte kvällen till sent.
10 Juni - Grattis Marwin.

Idag fyller det lilla charm trollet Marwin, hela 1 år.
Vill bara önska dig ett stort GRATTIS
och hoppas att du får en underbar födelsedag.
i eftermidda kommer jag och barnen och grattar dig.

Tänk att det redan gott ett helt år sen vi åkte upp till Helsingborg på egenvården
 och såg dig för första gången. Du var så pytte liten. nu är du stora bus pojke.
GRATTIS GRATTIS.
Och så vill jag grattulera min fina vän Tilda fyller 21år idag..
Grattis grattis gumman


Går för fullt

Nilo går hela tiden. krypa? vad är det? haha nä men han föredrar att gå nu. så mycke han orkar. och stark är han lill prinsen. blir film och foto idag.  har fortf skärmtangent bord. inget kul att skriva långt/mycket med.

 

6 juni

I veckan har vi inte gjort så mycket . 


I onstes kom  Ebba (barnens kusin) på besök. Det var då Nilo började gå själv. Förutom två steg dagen innan. Sen när Nilo sov midda så fikade vi lite. Sen gjorde vi inte speciellt mycke. Jossan kom på kvällen och tittade när Nilo gick. Annars var det en lugn dag. När Dennis kom hem på kvällen vissade Nilo stolt vad han kunde. 

I torstes gick vi ut och lämnade Nellie hos Mamma. Sen gick jag och Nilo utanför Sara N, Snackade lite. Sen gick vi med Sara över till Gunilla, medans vi väntade på Cece. Nilo vissade även dom hur duktig han är. Sen busade han med bollar och hälsade på katten. sen kom Cece,så gick vi er i stan. Jag köpte en kläning till Nellie. Och vi letade efter student presenter men hittade inget. Eller Cece hittade lite saker. Mamma ringde och sa att min kamera hade kommit. Sen in om Olivers och åt milkshake sen hem. Dennis hämtade Nellie och kameran hos Mamma. Min kamera gick ju sönder för nån vecka sen. Så nu fick jag en ny. likadan som innan. Skönt att veta att man har kamera när Nilo fyller 1. Sen gick jag hem till Sara N en stund satt och snacka lite sen hem.I fredes åkte Dennis och Nellie med Andy ill Jönköping och köpte någon konstig motor sak som man står på och håller i någon konstig gas-sak. Så länge diskade jag lite och busade med Nilo. Sen gjorde vi inte alls mycke. Dennis åkte iväg med några kompisar till malmö.


national dagen igår
hände inget speciellt för det.  har  bara tagit det lugnt till halv 5 sen gick vi bort till min pappa och åt. sen hem igen. vid 7 halv 8 åkte jag med pappa och handla lite. sen tillbaka hem. Andy och Danne kom och träffa Dennis här utanför. Andy kom med den motor saken han köpt . såg skit kul ut kommer film längre ner. sen natta jag Nilo. jag och Jossan kollade på The Hills. sen nattade jag Nellie. sen gick jag till Sara N en stund. hade skit kul. Vi spelade Sims 3 , och när vi börja bli trötta satt vi och skratta åt otroligt fula rörelser som sim gubbarna gjorde :P
sen hem och sov.

minne

lägger upp en liten film på nellie när hon började gå. 10 månaders dagen.Nilo går :D

igår kväll i kolonin gick nilo sina första steg. så stolt över dig lill killen. och idag bara reste Nilo sig upp mitt på golvet och gick ut ur stora rummet. 10 steg fick jag det till. och nu reser han sig upp och går hela tiden lite vingligt men det går framåt. så glad man blir. stort lycko rus går genom hela kroppen. mammas pojke är så duktig


liten film på honom. :D
11 månader och 6 dagar :D

2 juni

nu är vi ine i juni månad. för ett år sen var man höggravid. och bara gick och väntade på att Nilo ville titta ut. om 8 dagar fyller ju lille Marwin 1 år. tiden har gått så fruktans värt snabbt. känns inte som att 1 år har gått sen dom låg brevid varandra i vaggan och nilo bara var några timmar gammal.


Marwin 080610 & Nilo 080627

Nu om dagarna är de jätte varm. upp imot 30 grader. super härligt. barnen och vi har busat massor i mammas koloni. skönt har det varit. i förr igår badade vi massor i poolen  grillade och sola. sen körde nellie och dennis hem. Nilo sov midda så jag spelape massa spel med lillasyster tills han vaknade sen gick vi också hem.
i går var vi också i kolonin. ellie ville med pppa till farmor.så var bara jag och nilo som gick dit. när nilo sov midda så passa jag på att fixa med hans bok.


nä nu är det 27 grader i halv sol. så jag ska packa ihop lite saker och gå ut till mamma.
dennis är och jobbar. känns lite tomt. men men. får se om jag skriver lite ikväll. ha det fint


RSS 2.0