Vårt/mitt år i bilder :)

  
 

Vårt år i bilder  och text

Januari

Januari började bra med hårt träning på gymmet tillsammans med min syster och kompis Jessica. Tränade varannan dag och kände oss väldigt duktiga. I januari fyllde min lilla syster 21 år. Den 15 jan - Elvira och Daniels Lille Melton kom till världen :) Grattis till er.  Min fina Sambo Fyllde 28 år :) och sen hände det nog inte allt för mycket mer i Januari . Skola, dagis och jobb.

   

Februari

Min mamma fyllde år. Var in Danmark med dennis och nilo var på geuniss rekord och belive it or not. gud vad man glömmer fort. minns inte alls vad vi gjorde i februari.

 
 

Mars

Den 11 Mars - Sara och Stefan (krunk´s) Lilla Flicka Nikki kom till världen :) vi var på en motor mässa i malmö och tittade på blixten mcqueen

 

April

Jag fyllde 23 år. firades med fest i pappas verkstad en himla trevlig fest med mycke skratt och lekar.

 

Maj

Var på studieresa i stockholm med skolan. Vi fick veta att vi fått en ny lägenhet, en som vi många gånger har sagt "Den skulle vi haft" . Nilo lärde sig cykla.

 

Juni

Vi fick en liten hund valp av dennis mamma som hette Hatchi. sötaste ever. Marwin fyllde 4 år :),  Nikki Döptes :) och Nilo fyllde även han 4 år :) Firade midsommar i Häljarp med de roligaste gänget.  Började jobba på ett service boende. och trivdes jätte bra där med både personal och brukare.

 

 

  

 

 

Juli

Jobbade en hel del i juli. de lediga dagarna spenderade vi på stranden eller ute och cyklade och en hel del timmar på gården. Cyklade ut till häljarp en dag och fikade med min mormor och morfar. Karnevalen var vi barn lediga på och hittade på en hel del kul saker. lyssnade på Panetoz och Panda da panda bland annat. kollade på Karnevals tåget med Sara och barnen. i slutet på juli var vi på Tosselilla med Sara Krunk och Barnen :)

 

 

 

Augusti

Månaden började inte så jätte bra eftersom det var en jobbig tid att gå förbi års dagen sen  vårt hem bran ner. det kändes otroligt tungt. men samtidigt så kunde man se sig omkring och tänka jag har verkligen allt kvar jag har mitt liv och mina barn har sina liv kvar.  så vi köpte en blomma till Carolina som en liten påminnelse om att hon verkligen gjort något vi aldrig kommer att glömma. hon räddade nellie. 2 Aug - Chrille och Malin´s lilla Enya kom till världen. jag jobbade i början på månaden sen hade jag en ledig vecka som mest bestod av packning. och städning. Hatchi fick tyvärr åka hem till sin mamma och ut på landet igen. då han absolut inte trivdes i "stor" staden med bussar, bilar och mycket folk. Vi tyckte synd om honom och inte skulle han behöva lida. Nellie åkte in akut till sjukhuset med sin astma och där fick vi stanna 3 nätter. Augusti detta året hade en enormt stor dag i sig nämligen Nellies första skol dag :) himla fin dag. sista dagen i augusti åkte barnen  till sin farmor och vi fick nycklarna till vår nya lägenhet :)

 

Sept ember

Flytten gick fint men vi insåg att vi inte har tillräckligt med möbler för denna lite större lägenhet. men det får komma efter hand. packade upp så mycket vi kunde innan barnen kom hem igen och de trivs också väldigt bra i lgh. skolan rullade på bättre än någonsin. och vi fick ett samtal från stockholm, där dem frågade om vi ville vara med i tv4´s svenska hjältar gala i dec och dela ut pris till carolina som räddade nellie ur branden. och det ville vi ju självklart göra. Den 15 september Fyllde Nellie 6 år :) och dagen efter hade vi barn kalas.  Min Pappa och hans tvilling bror fyllde 50 ÅR :)

oktober

ett film team kom och filmade våra intervjuer som dem sen skulle visa på svenska hjältar  galan. lite pirrigt var det. firade 8 år med dennis :) Efter många om och men så slutade nellie på Alle skolan eftersom hon inte trivdes speciellt bra där och inte vi ihäller. åkte till Ullared och handlade julklappar. målade barnens rum gult och grönt blev det.

November

Bowlade med sara och krunk.  Halloween pysslade med barnen. Nellie började på Albano skolan. i november har vi inte gjort alls speciellt mycket :( på veckorna har det varit skola och dagis och på helgerna har vi umgåtts med sara och krunk och barnen har lekt en massa.

December.

december började jag med lite jobb och skola. och som vanligt i dec brukar vi baka pepparkakor hos min mormor och morfar så det har vi också gjort.  något vi då ine brukar göra är att åka flygplan och det gjorde vi upp till stockholm barnen tyckte det var kul och i stockholm var vi på svenska hjältar galan och delade ut priset för årets skyddsängel till Carolina. Dagen efter gick vi runt i stockholm/ gamla stan för att sen åka hem igen . sen har det varit jul firade till höger och vänster. och lite jobb in emellan. På nyår ska jag jobba mellan 14.00 och 21.00 sen ska jag hem till sara och krunk där min familj kommer vara och fira det nya året där med dem :)

 
 
Fler bilder kommer att läggas in här sen.

Kommentarer och svar :)

Rebecca
Har följt dig hur länge som helst. Satt och kollade på TV4 nu och såg direkt att ni skulle vara med där! Det kommer jag titta på :) Ni är starka som tog er igenom allt den dagen!! Styrka till er!    
     
Svar : Hej, Va roligt med lite kommentarer här :)  Ja kändes super konstigt att se sig själv på reklamen och jag kommer absolut att lägga upp ett inlägg inom kort hur det var i stockholm och på Galan. Tack så mycket vi har försökt vara så starka det går att va. vi har alla liven i behåll och tackvare Carolina (vår hjälte) så har vi Nellie hos oss också :) God Jul och gott nytt år på dig :)
                         
   
Malin
Jag tycker att du har helt fantastiska barn och du verkar vara en fantastisk mamma. Har följt dig till från och till i 3 år tror jag. Jag hade önskat att du bloggade lite mer. Superfina!
 
Svar: Hej ! Tack så mycket för din kommentar :)  Jag har varit jätte dålig på att blogga detta året. men funderar verkligen på att ta tag i det igen och börja blogga mer. så förhoppningsvis kommer du/ni att kunna läsa mer om oss framöver :) God Jul och gott nytt år på dig :)
 
 

Svenska hjältar Galan 2012

Måndagen den 17 December.
Började med att vi packade klart det sista. och sen åkte vi till malmö (sturup) där vi skulle ta flyget ifrån till stockholm. med två helt ivriga barn. Vid 10.00 lyfte vi och var framme i bromma vid 11.05.
 
när vi kom fram stod där en chafför med mitt efternamn på en lapp så det var bara att följa med honom. därifrån fick vi åka taxi till hotellet. på sergel plaza bodde vi. Där mötte min mamma och syster upp oss. och sen gick vi upp och packade upp. klockan 13.00 kom en ny taxi och hämtade oss för att åka till opera huset.
 
Väl framme på Operan fick vi halsband med en bricka på som visade att vi fick vara där inne. och sen fick vi följa med till green room. där bjöd de på frukt, kakor och dricka och så. sen kom de med manus kort till oss om vad vi skulle säga och så. sen väntade vi en stund innan vi fick på oss myggor och sen var det dags för genrep på scenen. känndes jätte nervöst trotts att det inte var Carolina vi skulle öva med utan en annan tjej som skulle spela carolina. och när vi kom ut på scenen så stod mark levengod där. så när vi kom upp så presenterade han sig och sen fick vi ställa oss i våra positioner och säga det vi skulle säga. vi gjorde det två gånger och sen fick vi gå av scenen igen.
 
Sen kom en ny taxi och körde oss tillbaka till hotellet så vi kunde göra ve oss och så. min mamma och syster var kvar på hotellet. så de försökte stötta oss lite när vi var nervösa. sen beställde vi lite mat på hotellet. och duschade och gjorde ve oss- sen var det bara att vänta på att tiden skulle gå. Kvart i 7 kom en taxi och hämtade oss igen för att köra oss till operan och den riktiga galan.
 
nu var det jätte nervöst. Dennis var nog mest nervös av oss alla. barnen satt och snackade med husbandet ett tag och "tomten" ett tag. sen var galan igång och vi kunde se där inne i green room vad som hände på scenen där ute. sen var det vår tur och vi fick myggorna på oss igen.
 
Först spelade dem upp filmen som var inspelad med skådespelare. Sen kom Carolina in på scenen. och det var super viktigt att vi höll oss bakom draperierna så inte carolina skulle se oss. Sen pratade carolina och mark levengod lite och sen sa han jag vet några som väldigt gärna vill tacka dig och det är familjen lejonquist och de är här. sen fick vi gå ut på scenen och mina ben har nog aldrig skakat så mycket i hela mitt liv. och det ända carolina sa när vi kom ut var ni luras haha.( jag hade fått ljuga för henne här hemma och säga att vi inte kunde åka dit för att jag inte fick ledigt från skolan.)  sen skulle jag ge henne mitt tacktal. jag var så nervös att jag darrade i rösten och det lät som att jag skulle börja gråta. men det blev väl ganska bra ändå. Sen skulle nellie säga sitt till carolina. och när man stod där brevid henne så hörde man inte vad hon sa alls så jag frågade nellie -Va sa du? så sa Nellie - Men jag sa ju det hahaha sen överlämnade hon priset till carolina. och sen fick carolina veta sitt andra pris och det var mentorskap inom brandkåren och en resa till new york. Sen fick vi gå av scenen igen. vi hann inte prata så mycket med carolina innan de drog oss på vars ett håll.
 
Sen fick vi gå upp på lektaren och se resten av galan där ifrån. efter 1½ - 2 timmar var barnen jätte trötta och lite gnälliga. så vi gick och hämtade våra jackor och gick ut i friska luften en stund. sen var galan slut och vi gick och hälsade på carolina lite snabbt. och träffade även en massa andra svenska kändisar. nellie gjorde high five med en massa. bla wallander och maja från the sounds. isen  vi fick åka taxi hem till hotellet igen och min mamma och syster som hade sett galan också, körde tillbaka till landskrona. när vi var på väg hem somnade barnen direkt och vi låg och kollade lite på tv innan vi också somnade.
 
En mycket händelserik dag. en upplevelse som vi nog aldrig kommer att få uppleva igen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

December, julens månad :)

December började med lite snö under dagen den förste december. Och då kände man på sig att december kunde bli en bra månad. Det 1 dec var jag på jobb och hade lite jul mys med de boende. Sen hade jag jouren på natten.

När jag vaknade den 2 december, vilket som också var första advent. så låg snön fint på marken, en decimeter hade det nog kommit under natten . Underbar känsla att vakna upp till ett så vackert vinterlandskap utanför fönstret. Kunde inte gett en mer jul känslor än det gjorde. Kl 9.00 slutade jag och gick hem och åt en riktigt mysig jul frukost med familjen. Efter det tog vi på oss alla vinter kläderna och stack ut i snön.

Sen mötte vi upp Sara, Krunk och barnen för att åka pulka i V-fäladen. Barnen hade riktigt kul. Men lite kallt för oss andra som bar stod där och tittade på. Sen efter allt pulka åkande åkte vi och handla och sen fixa vi ett litet litet julbord här hemma :P

Sen fram mot kvällen gick vi ner till stan på julskyltningen. Barnen tog julkort tillsammans med en tomte. Sen gick vi och träffade Sara och Krunk igen. Dennis Krunk och barnen åkte häst och vagn runt stan medans vi andra stod och snackade. När dem kom tillbaka gick vi och hämtade julfotona som var klara. Sen gick vi en runda på torget träffade min pappa och Carina. Sen sprang vi mer eller mindre till bilen och åkte hem.

Tände första ljuset i adventsljus staken och åt pepparkakor, clementiner och drack julmust och kollade på en julfilm så klart :) bästa helgen på länge.

RSS 2.0