Idag är ingen vanlig dag

För idag är det Dennis födelsedag... Hurra...hurra...HURRA..
 
Idag fyller min älskling 29. och det är mitt 9onde år med honom. Vi träffades när Han var 20 och jag var 15. och idag fyller han 29. helt galet egentligen vad fort tiden går. snart har det varit vi två, en tredjedel av hans liv och mitt med för den delen.
 
Dagen har varit helt okej. och dennis vart nöjd med sin dag.  idag har iaf jag och nilo gjort tårta till pappsen och när dennis kom hem från jobb, så kom  min pappa, syster och mamma och åt lite tårta. mys kväll på hans födelsedag.
 
 
 
 
 
  

frisk eller sjuk ?

imorse gick vi upp och gjorde ve oss och stack till dagis och skolor. jag hann vara med på 4 timmars lektioner sen ringde dagis. Nilos feber är tillbaka och han är inte alls så livlig som han brukar vara. hade inte velat leka med de andra barnen när de var ute. så jag fick traska dit och hämta honom och han var inte alls så pigg som han varit de senaste två dagarna. så nu ligger han och sover på soffan.
 
 
Jag måste säga att det här med sjukabarn och gå i skolan är så oerhört jobbigt. jag har missat samman lagt 6 dagar i skolan denna terminen pga av olika sjukdommar. och det har min skola absolut ingen medkänsla för. det är ändå frånvaro hur jag än gör. och det finns inget som heter gilltig frånvaro. så jag börjar undra nu om jag överhuvudtaget kommer att klara denna terminen. för att bli godkänd krävs 70 % närvaro. och blir nu nellie sjuk efter nilo vilket vi inte hoppas, så har jag nog mist mina 30 % som är tillgodo och måste då läsa om hela terminen igen. så vad ska man göra. Man blir så ledsen av att behöva dras mellan sina älskade barn och framtiden.
 
 
Det har hänt mig förr att jag blivigt underkänd och fått gå om terminer för att jag på olika sätt har behövt vara hemma med barnen. Jag kan ha klarat alla uppgifter och lämnat in men ändå så är det den jäkla närvaron som ställer till det. Första terminen jag gick där så ringde dagis och sa att nilo hade "vattkoppor" jag var hemma med honom en vecka. veckan där på hade nellie vattkoppor och jag fick vara hemma en vecka till. Sen gick jag till skolan på måndagen där på och då ringer dagis igen NU har nilo vattkoppor de kommer bara fler och fler. det visade sig att han hade haft höstblåsor första veckan. detta gjorde att jag missade 3 veckor i skolan och därför fick jag gå om .
 
 
Terminen där på fixade jag fint och blev uppflyttad. Sen tredje terminen gick jag som bekant in i väggen och blev sjukskriver ca 1 vecka helt sen gick jag 25% andra veckan 50 veckan där på och 75% den fjärde veckan och där blev jag ännu en gång inte godkänd så jag fick gå om den terminen.
 
Sedan hände det som aldrig ska få hända. vårt hem bran ner och den terminen var jobbig. dels för att nellie sov jätte dåligt och för att vi mådde väldigt dåligt allihopa psykiskt av det vi varit med om. så skolan blev drabbad. och då var det många dagar man fick bli hemma för att man inte hade sovit ordentligt osv. så klart blev jag inte godkänd då ihäller. så jag fick då gå om denna terminen en tredje gång.
 
Denna gången var det klabb med lärarbyte och så vidare. och vi fick ipads och hela skolan var kaos att gå till ingen hade koll på något och när vi bytte lärare hela tiden så tröttnade man på att ens gå dit och försöka. så efter många frånvaro timmar så blev jag inte godkänd och fick gå om denna jäkla terminen en gång till ch då flyttade vi hit där vi bor nu och skolan flyttade på samma håll så den terminen gick mycket bra och nu blev jag äntligen uppflyttad till detta avslutande år på två terminer.
 
 
Men nu är frågan kommer jag att klara denna terminen ? jag har varit borta som jag skrev några dagar. och har missat väldigt mycket. Kommer jag att behöva gå om denna terminen igen så har jag inget val då måste jag hoppa av pga den ekonomiska biten. så vad gör man. Jag fick inte något betyg alls från denna skolan om jag hoppar av. om jag inte går ända till slutet. och då har jag slösat bort 3 ½ år av mitt liv på absolut ingenting :( detta känns så fruktansvärt läskigt. för nu för tiden betyder ju detta att jag absolut inte kan göra någonting i mitt liv . Jag kan inte plugga vidare för att jag inte har grund betygen och jag kommer inte kunna få ett jobb för att jag inte läst vidare och utbildat mig. nä det är jobbigt att ens tänka på det.
 
jag menar vad skulle jag kunna ha gjort annorlunda de senaste tre åren? lämnat barnen ensamma hemma i 39-40 graders feber och vattkoppor för att gå till skolan? skulle jag ha dragit iväg nellie till dagis där hon förmodligen skulle somnat och jag lika så på skolan de dagarna vi inte sovit många min i stäck. Skulle jag när jag gick in i väggen gått och satt mig i skolan och gråtit inför alla och tårkat mig i bökerna. ? frågan är vad skule man gjort annorlunda ? och inget av detta går att ta tillbaka. så egentligen är inlägget helt  jädra meningslöst.
 
önskar att mycket var som förr och mycket av det tekniska hade jag önskat bort om jag hade fått frågan idag.
3310 och en tv med 5 kanaler hade nog räckt. men nu är man så bortskämd med alla dessa 5 miljoner olika bekvämligheter. men det tar vi i ett annat inlägg. nu ska jag bara kramas med min lille pojk och grubbla över hur man kan förändra livet och gå tillbaka lite till förr.
 

Nostalgi.

Satt och spelade Quiz kampen. så kom frågan - Vad dricker Fantomen. och någonstans så sa mitt huvud direkt -Mjölk. ingen tvekan om saken och det var rätt. sen började jag fundera var fasiken har jag sett Fantomen med ett mjölk glas ? och så kom jag på Att när jag gick i grundskolan så hade de Fantomen med ett glas mjöl på Mjölkmaskinen :P hahaha egentligen är det helt sjukt vilka saker vi lägger på minnet :P
 
 
Är det någon annan som minns detta ?
Bilden såg ungefär ut såhär :
 

Sööööndag.

Idag steg vi upp ganska tidigt. mys pys och frukost. sen satte vi igång med planerna här hemma. mycket som skulle borras upp och fixas. vi bor i en 5:a med ett litet extra rum där vi har haft ett pyttelitet skrivbord och en madrass och lite annat som inte används. men så började ideerna trilla in om vad vi istället kunne göra med rummet. då sängen bara använts 2 gånger och skrivbordet aldrig.
 
 
Så i veckan fixa vi ihop och borrade upp en bänk skiva på väggen i skrivbords höjd. och idag har vi borrat upp två hyllor och förra helgen fick vi en träningsmaskin som nu också så fint står i detta lilla rum . så tanken nu när allt kom till krita var alltså att ha detta lilla rum som både kontor och lite trädnings/hobby rum. och jag tycker det har blivigt super bra :) innan var det väldigt kallt i detta rum så vi köpte även ett litet element på rusta igår så nu är här varmt och skönt.  Och helt perfekt för mig att sitta här inne och blogga och göra läxor :) I allafall vi borrade även upp dusch stång toalettrulls hållare och sådär.
 
 
Efter vi var klara med det så pyssla vi lite dennis satt och klistra på något på sina bil delar och jag pysslade ihop ett litet födelsedags kort till mimmi (bonus-syrran)Sen stack jag och Nellie iväg på kalas hos henne. där det bjöds på lite gotte och sen åkte vi hem för att sedan åka vidare hem till Sara krunk och barnen. Jag fick mysa med lilla Nikki en stund som har fått vattkoppor. stackaren men lika glad var hon för det när vi kom och hälsade på :) Sen åt vi lite tillsammans och barnen lekte en stund till sen åkte vi hem och nattade barnen. och nu sitter jag här och skriver en massa. fast jag egentligen skulle behöva sova. För imorgon är det dags för plugget igen och jag lär ha en del att ta igen efter att varit hemma både torsdag och fredag :(
 
 
Najti najt.... Zzzzzz.....
 
 
 
 
 

Busy suterday

Idag har vi gjort allt annat än tagit det lugnt :P
När vi vaknade åt vi lite frukost. och sen stack dennis och nilo iväg. Min mamma kom och hämtade mig och nellie så körde vi och hämtade upp min pappa för att sen köra ner till stan där min moster hade annordnat en manifestation med hjälp av Facebook. där vi skulle protestera emot politikernas galna förslag om att stänga nersjukhus och operationerna i landskrona.
 
 
Där var faktiskt ganska mycket folk trotts den hemska kylan . vi stod där ett tag och lyssnade på några tal sen kom min lilla syster också. så vi gick och fikade på expresso house. Där vi fick upp värmen också :) Sen åkte vi hemmåt. Nellie och Nilo följde med min mamma hemma. Så åkte jag och dennis och hämtade en annan bil för att kunna hämta en byrå (till köket), i helsingborg. Sen när vi kom tillbaka och fått upp byrån och bytat tillbaka bil. så åkte vi till helsingborg igen.
 
 
Fast denna gången åkte vi till IKEA. Mamma och barnen kom också dit. barnen lekte på ikea´s barn lekrum. Vi fick handlat en massa som stått på listan ett tag. och alltid hittar man ju lite mer än vad det var tänkt från början . När vi hade betalt och lämnat sakerna i bilen och hämtat ut barnen, så gick vi och åt. Sen körde vi vidare till Rusta där jag ocks hittade en hel del :)
 
 
Sen var det dags att köra hemmåt. väl här hemma började jag packa upp och flytta runder grejor. sen blev det lite lördags mys med marängsvish och sen nattade vi de trötta barnen. och kollade på film :) mys lördag med fullt upp :) like it alot.
 
 
 
 

25 januari

tiden går så ortoligt fort. nu är snart januari förbi och vad har man hunnit med denna månaden ?
 
Nilo mår bättre idag. som tur var det ingen stor vinterkräksjuka han fick . han spydde 2 gånger igår på hela dagen. annars brukar de ju spy så fort de har stoppat något i sig druckit lite osv. Men fick i honom lite frukt och nyponsoppa på kvällen. han tog en tugga på maten men sen orkade han inte mer lille fisen. men idag mår han bättre men natten har varit lång. trots att han fått panodil så ville inte febern ge med sig . så han har vaknat flera gånger och jag också. klockan 4 i morse kunde jag inte somna om mer.
 
 
Väckte nellie och fixade till henne inför skolan sen gick jag och lämnade henne. där träffade jag carolina och barnen. och flickorna ville leka efter skolan. så Nellie ska följa med dem hem sen när hon slutar. Det är en sak som också är så roligt. när de nu varje dag antingen vill leka hos någon eller ha kompisar med hem. Det är kul att träffa kompisarna hon leker med i skolan.
 
 
 i alla fall när jag hade lämnat henne så gick jag med till nilo igen och åt frukost och han fick i sig nästan två mackor hoppas att de får stanna i magen nu. Annars är det fredag idag och det kommer väll inte hända speciellt mycket här hemma.
 
Carolina kom och lämnade nellie vid 17. Dennis kom hem ungerär samtidigt, sen gick jag och handlade lite gotte så kollade vi på film med barnen.
 
 
 
 
 
 

vinterkräk sjukan.

Jaha då var det dags.
 
Lla mig brevid Nilo imorse och han var så himla varm. så tittade han på mig och sa - mamma. idag kan jag inte gå till dagis. jag har ont i mitt huvud och det är väll inte bra. nä svarade jag det är inte bra. så sa han - då kan jag väll få mysa med dig hela dagen :)
 
Vi gick ut i soffan och jag gick och hämtade kläder till barnen. sen ropade nellie - åh nä, nu kommer det mamma. Och visst gjorde de det. nilo kräktes och såg helt yr ut. så jag bäddade ner honom och skulle gå och lämna nellie på skolan. ville inte lämna nilo här själv egentligen (vi bor 30 m från skolan). men ville inte häller dra ut honom när han inte mådde bra och nellie skulle iväg till skolan. som tur kom nellies klasskamrat och hennes mamma precis utanför oss när vi skulle gå. Så dem erbjöd sig att följa Nellie till skolan. Så fina människor det finns :) 
 
 
Haha sen klantade jag till det. skickade ett sms till skolan om att jag blev hemma idag med sjukt barn och sen skulle jag skicka ett sms till mamma och skriva att jag glömt lämna hennes böcker och att hon kunde komma och hämta dem när hon stack till jobb och så avslutade jag smset med Puss. utan att kolla ordentligt så skickade jag. och fick ett fint sms tillbaka från skolan. du skickade visst till fel, puss (fniss) mvh Albins. haha så skrev jag tillbaka Oj hahaha, va pinsamt det skulle till min mamma. så skrev hon tillbaka hahaha jag tyckte det var ganska kul :P Ibland tänker man sig inte för innan man skickar iväg saker haha. tur hon tog det med ro :)
 
 
Nu har vi satt på barnprogram här hemma och ligger under täckena i soffan. nilo är inte speciellt pigg. men han tycker det är mysigt att ligga här. än har haninte kräkt fler gånger har fått i honom både is glass och nyponsoppa. hoppas det inte kommer mer. tycker så synd om honom. min lille prins.
 
 
 
Min lill kille när han var sjuk för första gången i sitt lilla liv.
 

Nyårsafton

Nu är 2012 Slut och jag kan tycka att det till störst del har varit ett underbart år :)
 
Egentligen undrar jag vad det är som gör ett år till extra bra eller rent förjävligt?
Visst det kan vara döds fall som gör det förjävligt, skilsmässor, sjukdomar och annat. men blir det verkligen bättre för att man går in i ett nytt år?
 
Och det som gör ett år till ett bra år är väll när man slipper dem här ovan och livet bara flyter på och saker går bra. Men vad är det som säger att saker och ting inte kan gå bra även det kommande året.
 
Jag tror att vi har alla lättare att dra en slutsatts när man kommer till Nyårsafton och ett år tar slut . Det är som att ett kapitel i en bok avslutas och ett nytt börjar. Man vet aldrig vad som ska hända men man säger ändå alltid "hoppas detta året blir bättre än förra året"
 
Förra året började ja träna det varade två månader sen var det annat som kom ivägen och man tyckte att tiden inte fanns till. Okej detta året ska jag röra på mig mer säger man (när man sitter i soffan med en påse chips och en läsk på bordet lixom). Vad är det som gör att man en dag sätter ner foten och säger nu får det vara nog nu tar jag tag i det. 
 
som här om veckan var jag ute och handla provade ett 20 tal kläningar och inte en enda satt som jag ville. På kvällen där låg man och grubbla och tänkte nä nu måste jag göra något åt detta. jag ska ut och gå. laddar ner en tränings app och går ut och fixar första målet. så kommer helgen och lite lördags godis kan man väl äta. och så var man soffpotatis igen.
 
 
I alla fall tillbaka till Nyårs afton.
Klockan 14.30 började jag jobba. vi fixade inför nyårsfirandet med våra boende med välkoms drink och god mat och efterrätt. De som jobbade innan oss hade gjort super gulliga kuvert med våra namn på och i kuveret låg menyn och ett ordspråk.gulligt. Klockan 20.00 fick jag gå ifrån och åkte hem till Sara och Krunk där Dennis och barnen redan var. De hade också ätit gott och skulle precis äta efterrätt när jag kom. Barnen busade och efter en stund gick vi ut med barnen och smällde lite fast klockan inte var 12. Sen kom även sjöbbe och så tog vi fram ett spel och spelade :D
 
Tio i Tolv gick vi ut. Utanför stadshuset hade de riggat upp en scen där det sjöngs nyårs musik. och kommunen hade fixat ett stort fyrverkeri kalas vid vatten tornet och det såg vi bra där vi stod. Sen sjöng de happy new year på scenen och klockan slog 00.00. vi kramades och önskade Gott nytt år. och sen gick vi tillbaka upp till sara och krunk. Alla satt vi med mobilerna och ringde runt och skicka sms som man oftast gör nu för tiden. 
 
 
Det var ett väldigt bra nyår måste jag ändå säga.
 
 
GOTT NYTT TVÅTUSENTRETTON
RSS 2.0