VÅÅÅÅR

äntligen har vi fått lite vår väder här. idag sken solen så skönt och hela 14 plus grader :) super härligt. hämtade barnen på dagis tidigare. och så begav vi oss ut i kolonin och njöt av vädret. Mamma kom dit en liten stund. så passade vi på att riva ner allt från väggar och hyllor i stugan så att vi kan måla om hela insidan så småning om eller antagligen helst innan hon flyttar ut där i april :D kommer säkert bli super bra. och denna sommaren ska vi verkligen njuta av varje liten ledig minut vi har tillsammans. förresten så hör man även alla vårfåglar kvittra nu och det finns inget vackrare ljud. underbart :) trots det finna och varma vädret så var poolen där ute full med is och det utnytjade barnen så klart. Bada på sommaren och leka på isen på vintern :P 

  

söndag

Söndag är här och helgen är förbi. den har varit i princip så som jag skrev i fredes. fredagsmys med familjen lördagen var vi bara hemma jag fixade lite i vårt källar förråd så mycke där som ska slängas på tippen. sen stack dennis iväg och körde cross och jag möblerade om nellies rum vilket blev så himla mycket bättre. sen gick jag på nilos rum men det finns inte så mycket jag kan göra där. han har två sängar på sitt rum för tillfället eftersom att vi köpt en ny säng till honom , då den viköpte efter branden från xxlutz rasar samman bokstavligt talat redan första dan vi hade fått upp sängen så gick en av ribborna i botten sönder kass kvalite på brädorna kan jag lova. vissa ser gammla ut sådär grön gråa som att de möglat och vissa är där hål på kanterna. Någon som vill ha en loft säng med rutchikana? man får dock fixa nya ribbottnar. vi hade ju kunnat köpa ny ribbotten själv och behållt sängen, men om vi ska flytta så småning om så kommer sängen ändå vara för stor. så det är skönt vi fixat en ny som går in överallt. och nilo sover som en prins i den nya :D iallafall lördag kvällen slutade vi med lördags godis och sämsta jädra melodifestivalen. mycket konstig "låt" som gick vidare till final.
    

och söndag idag. bara varit hemma idag också städat och sånt tråk. sen gjorde jag kasslergratäng och sallad och bjöd hit mamma och jossan på middag. sen har vi kollat på bigbrother, som började idag. känns som att det kommer bli en fart fylld säsong. Där var ändå en hel del människor som jag gillade direkt och så finns där ju dom man absolut ogillar. men mycket kan hända på vägen och det är trots allt bara första dagen idag av 106 dagar. så vi får väll se vad man tycker senare. efter bigbrother gick mamma och jossan hem och jag nattade nellie, nilo somnade tidigare.
en liten bild på nellies rum efter att vi möblerat om. kommer nog fler bilder så hur det blev helt senare i veckan.

Fredags mys

Idag är det fredag för er som missat det , hehe. och den började kanske inte riktigt så bra. med djupa diskutioner på dagis. men sen ringde jag ett samtal som fick mycket att lättas från mitt hjärta. så nu kan jag hålla lov utan att tänka på det. Sedan ringde jag ett annat samtal nämligen ansökan om sommarjobb på ett gruppboende. och det verkade ju helt okej faktist. fick en tid för att samtala med enhetschefen. så det ska bli spännande. kunne ju hoppats att man får det ur värden och slipper tänka på sommarjobb från till sommaren. annars har jag alltid sökt i slutet på februari så får man inte svar på hur det blir från i maj typ så man får gå på helspän i flera veckor. och jag gillar verkligen inte den där ovisheten om vad som ska ske.


Annars har det varit en mysig dag. har bara myst massor med barnen. en liten extra kram och puss för att dem snart är så stora att man inte får pussa och kramas med dem lägre. och nilo han är nog den charmigaste lilla killenjag någonsin träffat. varje dag säger han till mig - mamma, du är fin och vacker som en blomma och sen pussar han mig på kinden eller munnen. min lilla prins. ibland byter han ut blomma till du är fin och vacker som en bil och det gör mig nästan mer rörd för jag vet hur mycket han tycker om sina bilar. och att han då jämför mig med något han älskar så mycket det gör mig bara till världens lyckligaste mamma :D eller när nellie klappar mig på båda kinderna och säger - jag älskar dig, kan du förstå det? och sen pussar mig. ja säga vad man vill men underbara är dem allt.


sportlov nu som sagt. och det börjar vi med en helg full av mys med familjen. idag blir det fredags mys och imorgon blir det lördags godis och melodifestivalen del 3 och på söndag börjar bigbrother äntligen igen. Ska bli sjukt spännande att se vad det är för folk som går in på söndag och hur huset ser ut i år. :) det ska vi iallafall kolla på här hemma och har vi tur så kommer min mamma och syster också hit och tittar med oss. Och på måndag kommer dennis mamma och hämtar nellie. hon ska spendera sitt sportlov i landeryd. blir nog en jätte rolig vecka för henne där :D och så får barnen lite tid ifrån varanndra vilket verkligen behövs ibland. jag och nilo kommer säkert också hitta på lite skoj och bus här. får se vad det blir.Men nu blir det mys här

Grattis Mamma

Idag fyller min vackra mamma tretiofemton år :)

GRATTIS MAMMA !!!!Min fina mamma och sötnosen melton :D


Idag har vi först varit i skolan och på dagis sen direkt efter stack vi hem till mamma på kalas. Blev god sallad och mass kakor :D och så klart massa trevligt sällskap. Elviras lille melton var ju kvällens stjärna. :) alla ville hålla honom och gosa med honom. Nellie var så över lycklig att hon fick hålla en bebis och det satte mer eller mindre massa tankar i henne huvud. och hon börjar tjata om ett små syskon. Men noooo way. blir inga fler bebisar här. vi får kidnappa hennes mosters bebis sen när det är dags för henne att bilda familj och skaffa smått. men tills dess nöjer vi oss med att gosa med vänners bebisar :D där är en hel del folk som frågat den senaste tiden - när ska ni ha nästa och ska ni inte ha en bebis till. men nej så blir det inte jag är så nöjd med mina två barn. jag har en flicka och en pojke och det är mer än jag någonsin kunnat önska så det räcker :D mycket bebis snack . nej men det var så mysigt att hålla lille melton han är verkligen så underbart söt :) Sen gick dem flesta iaf och dennis kom och hämtade oss.


Änu en gång grattis på födelsedagen mamma :D
dagis, skola, skola och dagis

många förändringar kommer att ske när det gäller skolor och dagis man vet bara inte var man ska börja.


Nilos dagis. i förra veckan när vi kom till dagis så fick vi ett chokat besked. nilo ska flyttas till annan avdelning inom en vecka. blandade känslor slogs imot mig. jag vet att han är stor nu och behöver vara mer med barn i sin egen ålder eler äldre för att utväcklas till en starkare och större individ. men samtidigt så kom det så fruktans värt hastigt och ingen direkt information hur det skulle gå till. och även dem där hönsmamma känslorna. Min lilla pojke är inte alls så liten längre han är snart 4 år och växer hela tiden. min minsta lilla bebis ska blir stor så fort nu. och inga fler bebisar ska vi ha. dessa blandade känslor är inte roliga alls. man tror att man kan vara stark och trotsa allt men det kan man inte och inte häller kan man stoppa tiden och inte börja om. han kommer säkert få det jätte bra på sin nya avdelning men väldigt mycke känns så rörigt. jag vet inte helt vilka fröknar det är där. och hur den gruppen arbetar osv. nilo trivs förhoppnings vis vart han än är. bara jobigt också att börja hela saken procesen igen med gråt på morgnar när man lämnar honom osv. får hoppas att han kommer in i gruppen fort. det är även en ute grupp och det kan han nog behöva, få komma ut och leka i alla väder.


Nellie´s skola. förra veckan fick vi lappar om skolvalet. och det ska göras nu. vi har ju knappt hunnit tänka på det och nu är dagen här. vi vet inte alls vad vi ska välja. det närmsta är ju egentligen bäst eftersom jag inte har körkort och det blir många omvägar på morgonen om vi väljer det jag vill. nellie som då har skolplikt och nilo som har dagis på svarvaren och jag som har skolan och ovan på allt sovproblem, det blir jobbigt. vi får se vad vi väljer sista dagen att välja är väll idag. Kan knappt fatta det själv att man står här med dessa val redan hon var ju bara en liten busunge nyss som sprang runt i blöja och  Dadiss till dagis hehe. men det är väll si sådär 5 år sen nu. galet vad tiden springer iväg. nu börjar min lilla flicke tös snart i förskolan. snart är hon väll tonåring också. ja men nu är nu och valet är nu var ska hon gå i skolan ? ni som läser och bor i landskrona , var hade ni satt era barn ? jag är så kluven tror det står mellan albano och västervång. i vilket fall så början hon på skola till hösten och det känns ju bara så galet. lilla nellie


och sen var det min skola. till hösten kommer vår skola få nya lokaler ovanför gamla posten och det ska bli så skööönt att slippa ta sig hela vägen ut till ingenstans :S jag kan ärligt säga att jag hatar vägen till skolan som den är nu det är så drygt att gå ut där. och ännu värre att gå i snö, regn och slask så långt. nä en lägenhet på suellsgatan och skolan ovanför posten hade inte varit ngot att klaga på. då hade man mått bra. man kanske skulle hinna göra lite med med barnen då också efter skolan. ja det var väll allt jag hade att kräka av mig om idag . många nya förändringa både på gott och ont. man måste nu inse att barnen blir större och inte är små längre och så är det såklart så himla kul att se hur mycket dem faktist åstakommit i sina liv hittills.


Februari

Februari månad . Var ett tag sen jag skrev sist igen. Och mycket har väll hänt sen dess.
Den fjärde februari var det ett halv år sen vårt hem bran ner och dem dagarna var otroligt jobbiga. Dels för att det nu har flyttat in en annan familj i vår gamla lägenhet, lägenheten vi enbart fick bo i, i tre dagar för den fjärde dagen brann den ner. Livet tog nya former och ingenting blev sig likt. Men på vägen tillbaka har vi gjort så mycket framsteg. I våra relationer till varandra men mycket har också blivit förstört på vägen. Speciellt sov rutiner, nellie vaknar varje natt minst en gång om natten och måste kolla upp var vi är och sen vill hon inte somna om i sin egen säng igen. Ibland vaknar hon i panik och säger att hon trodde det brann igen eller att hon var rädd att det skulle börja brinna igen. Med tiden kommer detta väll förhoppningsvis bli bättre men nu när man står mitt uppe i det så är det jobbigt.


Men allt löser sig.  jag vet att vi en dag kommer titta tillbaka på just denna jobbiga tid och säga vilken himla tur att vi lever allihopa. det är endast det som betyder något. allt annat kommer man ju med tiden glömma. tror även minnena från just branden kommer att bli vagare med tiden och att man vågar leva som innan igen. inte ha dessa eviga, fruktansvärda tanka på att det ska hända igen. man hoppas varje dag att man aldrig någonsin igen kommer att uppleva eld på det sättet. ljus som var en stor del av mitt liv på gråa höst dagar och mörka vintrar dem tänds inte lika ofta längre. Alltså luktsinnet är ju nog det värsta. man tycker då och då att den där hemska doften av brandrök och brända saker kommer tillbaka. minsta lilla brand doft så stannar hjärtat och man ber till gud att det inte brinner någonstans. ibland när jag kommer hem och tycker att jag känner att det luktar som attd et brinner i trappan då vågar jag knappt öppna dörren till mitt hem. man är så otroligt rädd att man ska mötas av rök och att allt ska försvinna igen :( många saker har satt mer spår än andra. och jag hoppas att man en dag kan må bättre.


vi är säkra nu. vi vill flytta ifrån denna gården. gården är jätte mysig och alla grannar är underbara. men samtidigt så är gården och allt annat här förknippad med just branden. så för att börja på ny kula och komma vidare i livet måste vi nog flytta tillbaka till tryggheten i vårt favorit område på väster. så vi letar för fullt efter en lägenhet där. det underlättar också mycket eftersom jag inte har körkort och måste ta bussen här ifrån på morgonen med barnen lämna dem på två olika dagis. och sen gå vidare ut till min skola för att där inte går några direkta bussar där ifrån. ja som sagt säkra är vi, ska bara hitta någon bra lägenhet att bo i.

RSS 2.0