shit va läääängesen!

Har inte uppdaterat här på jätte länge. ska försöka starta bloggen igen. eftersom ett det är ganska kul att skriva och att titta tillbaka på vad man gjort. såå håll ut snart kommer massa uppdateringar från både lite äldre och nya händelser. från att jag blivit moster till att vi varit på Disneyland osv.
 
 
 

semester dag 3 Disneyland

 Sov till 8. sen klädde vi på oss och gick ner och åt frukost, riktigt god frukost, med bacon och nutella mackor hehe. sen gick vi upp och gjorde ve oss och packade ihop lite saker och åkte till affären och handlade lite fika till Disneyland.
 
 
Sen körde vi tillbaka och ställde bilen på hotellets parkering. för att sen ta gratis busen till Disneyland som låg 3-5 min bort från hotellet. Vi blev alla super glada när vi såg skylten över ingången och förstod att vi skulle spendera hela dagen där inne. sen gick vi och betalade och fick biljetter och stämpel. sen gick vi in och det första vi gjorde vara att ta tåget runt hela stället för att veta hur stort det var och var vi skulle gå först. när vi stod och väntade på tåget så stod där en orkester på torget nedanför och spelade massa olika Disney låtar. och stämningen vara bara så otroligt mysig. när vi hade åkt färdigt och kom av tåget. så gick vi och kollade lite närmare på olika ställen. Så kom vi mot det stora Disney slottet och då kom fjärilarna i magen tillbaka. haha jag och Dennis var nog till och med mer uppspelta än vad barnen var.  barnen ville bara åka den största berg och dalbanan direkt så vi gick dit först. som två barn på julafton klev dem av och ville genast åka igen. men vi gick vidare för att hinna se så mycket som möjligt.
 
 
 
vi kom till fantasy delen. där åkte vi en fin båt tur genom ett stort ställe. med massa gubbar och delar från olika länder med mysig musik och grejor. vi alla tyckte det var riktigt häftigt. sen satte vi oss på en annan båt där man åkte genom en massa små miniatyr land av olika Disney berättelser. och efter det åkte vi ett mindre tåg. och kollade på "Belle och Gaston där de stod och spela teater bland folket. Sen gick vi in i Alice i underlandet labyrinten. det var också så spännande. 
 
 
 
efter det gick vi vidare. in i vilda västern. som var i ombyggande nästan allt ihop tyvärr. Men det stora spökhuset var öppet så där gick vi in. och först var det kul men när vi väl kom in och dem stängde dörrarna. började Nellie få panik. men det gick bra ändå. efter första rummet kom man in i ett annat litet trångt rum ca 25 personer. sen blev det bara ,mörkare och mörkare och det kändes som att vi åkte ner i en grop när tavlor och sånt såg ut att åka längre och längre upp i taket. sen blev det helt svart och så blixtrade det till i taket och där såg det ut som att någon hängde. ussssch.  sen öppnade dem och man fick gå i en lång gång som såg ut som ett gammalt hotell, sen fick man sätta sig i vagnar två och två och åka genom spökhuset. när vi kom ut skulle vi gärna vilja gå in igen men vi lugnade oss och gick vidare. till Indiana Johns berg och dalbana och åkte den.
 
 
 
Sedan gick vi mot det stora Disney slottet, och in genom slottet där var inte jätte mycket att se. så vi gick vidare. in i Aladdins värd och där såg vi Jafar. sen gick vi bara och kollade lite innan den stora paraden började. Jätte fin parad och efter paraden följde vi strömmen mot utgången för att gå vidare in på Disney studios.
 
    
 
  
 
 
 
 
På Disney studios fanns där sååå mycket att se över allt. den första karusellen var där 50 min kö på så vi gick vidare och såg att vi hade missat föreställningen med bilarna som vi skulle se :( tyvärr. den ville vi gärna se. men vi gick en bit till och såg en karusell där det inte var någon kö alls, så utan att veta vad det var vi gav oss in på så gick vi in och ställde oss. och det visade sig att det vara en berg och dalbana utan dess like. det var näst intill helt svart i hela lokalen hög dunkande rock musik och tjoho vad det gick fort. men roligt var det. måste bara säga att jag Älskar att våra barn inte är rädda för något när det kommer till karuseller. ju fortare och svängigare desto roligare tycker dem att det är. högt, lågt, fort, upp och ner dem bryr sig inte dem gillar allt. haha. sen gick vi vidare och såg en /ett buss/tåg. och klev på det. där åkte vi runt och kollade på fordon väggar och olika grejor som hade varit med i olika filmer sen åkte vi in i något som på utsidan bara såg ut som en massa ställningar, med stora rör och grejor men när vi kom in var där en stor olje bil och sånt. där stannade vi och sen började det brinna och "explodera" och vagnen vi satt i skakade och gunga fram och tillbaka och rätt vad det var kom där tonvis med vatten uppe från klipporna. Nellie tyckte inte alls det var kul när det brann för det blev riktigt varmt i vagnen. men annars var det riktigt häftigt. det var som en riktig filminspelning. sen åkte vi vidare och hoppade av
 
 
 
 
 
 
sen gick vi in i Toy story världen. där barnen åkte och kolla en massa roliga saker. och vi tog massa foto. efter det kom vi till en liten stad som såg ut som paris centrum och där åkte vi ratatouille, en 4D bio där man åkte runt med 3D glasögon och det kändes verkligen som att man var en liten mus som sprang för livet när den stora borsten sopade bort oss med stora vindpustar och när dem öppnade champagne så sprutade de vatten i ansiktet.  Det var riktigt häftigt. hade där inte varit så lång kö skulle vi åkt den igen. sen gick vi runt och tittade lite. innan vi bestämde oss för att gå in på Disney land igen.
 
 
 
 
väl där inne försökte vi hitta någonstans att äta. dyrt som poker var allt där inne. men vi hittade en restaurang och åt oss mätta sen gick vi till pirates of the caribien. där det stod en arg pirat och visade oss in. vi trodde att det bara var en borg där man kunde gå runt och kolla men det visade sig vara en annan karusell där man åkte båt genom ett helt land av piratföreställningar. skit kul. sen gick vi och köpte vars en huvudbonad till barnen och gick och ställde oss framför slottet där fyrverkerishowen skulle vara. klockan 23.00 startade showen och det var helt magiskt. så fint och underbart. och vi ångrar inte en sekund att vi stannade kvar och såg hela showen. det var verkligen ett så bra avslut på dagen.
 
 
 
vi kom tillbaka till hotellet 00.20 så det blev verkligen en heldag på Disneyland och känner jag oss rätt så kommer vi åka dit igen. jag har säkert glömt en massa. men detta är i stort sett vår dag på Disneyland i paris. vi somnade som stockar när vi kom tillbaka.

Semester dag 2 FRANKRIKE

Vi vaknade vid klockan 04.00. Nilo behövde gå på toa och närmsta toalett på hostellet låg nere i källaren vid expeditionen. vi kunde inte somna om så vi bestämde oss för att åka vidare på resan. vi packade ihop och checka ut från hostellet. men innan vi lämnade Bryssel så åkte vi och tittade på europaparlamentet. mäktigt och stort. och ganska häftigt.
 
 
 
Sen gav vi oss ut på motervägen igen och fick sitta i kö nån gång här och var. det tog ca 3 timmar att komma till Frankrike. Vi körde även fel en gång där och hamnade i ett område /stad som hette ville pinte. Dennis tyckte han kände igen namnet. men kunde inte placera var. (senare kom han på att han hade sett en dokumentär om staden) på ena sidan låg där ett mega stort fängelse. och ju längre in i staden vi kom desto oroligare blev vi. så vi gjorde U-sväng och stack ut på motervägen igen. och till sist kom vi rätt. och när skyltarna med PARIS och Disneyland började komma så pirrade det lite extra i magen. vi kom fram till le mahogny där vårt hotell skulle ligga men vi kunde inte hitta var det var. vi körde runt i ett super fint , mysigt kvarter som påminde så mycket om filmer. sen frågade vi en fransman var det låg och han erbjöd sig att köra framför oss dit. så fram kom vi och gud va stort och fint det var. vi gick in men klockan var bara 11.00 och vi skulle inte få rummet från 15.00. vi kunde checka in så länge men rummet fick vi vänta på. så vi körde tillbaka till den mysiga lilla byn och satte oss på några bänkar med underbar utsikt och åt pizza. sen fick barnen leka på en lekplats.
 
   
 
klockan 15.00 stod vi redo igen för att få vårt rum. och in kom vi och barnen var skit glada. åhhh så fint här är. skönt det ska bli att sova i natt osv. sen duscha vi och gjorde ve oss för att köra in till PARIS Centrum. ca 1 timme och 30 min tog det att åka dit. men WOW, när vi kom in i PARIS blev vi helt förtrollade. vi körde så långt vi kunde för att sen gå resten av biten till Eiffeltornet. hittade inte parkering någonstans. (det dummaste med att ta bilen.) men sen såg vi en P skylt och ja sa sväng in där. men istället blev det ner. från stora vägen rakt ner under jorden ca 5 våningar ner där hittade vi parkeringsplats. och sen skulle vi gå resten av biten. slutade med att vi såg på GPS: en i telefonen att det skulle ta ca en timme att ta sig till Eiffeltornet från där vi hade parkerat bilen. så på vägen hittade vi ett stånd där dem sålde pannkakor med nutella i och det var vi bara så tvungna att testa så det gjorde vi. och det visade sig vara mega stora pannkakor så både gott och mätta blev vi. sen fortsatte vi gå och gå. eftersom det varit EM i paris så var det avstängt på många gator och där stod poliser överallt med vapen och grejor. och vi fick så klart gå en stor omväg för att komma fram. men fram kom vi och vilken otrolig känsla det var att se det stora Eiffeltornet på riktigt och gå mot det och stå under och titta upp mot det. WOW.... vi tog en massa foto, men tyvärr var där en himla lång kö till att få åka upp i tornet. och när vi bestämt oss för att vi nog fick hoppa över det då klockan började bli mycket så kom regnet från ingenstans och det öste ner. så vi satte oss i en liten tramp cykel taxi och åkte två kvarter mot bilen. och sen släppte han av oss så gick vi så fort vi kunde resten av biten till bilen. parkeringen slutade på 120 kronor för nästan 4 timmar. vilket var skit bra. sen på vägen ut ur paris centrum såg vi Notredam tornen.  paris hjulet och  massa fler fina och underbara saker. jag SKA dit igen, så är det bara.
 
 
 
    
 
 
Sen blev det långa vägen tillbaka till Chessy i paris där vi bodde, när vi kom till hotellet fick barnen spela på spel maskinerna som de hade i ett spel rum på hotellet och vi gick och köpte lite kvällsmat. och sen gick vi upp och la oss. Vilken dag, med så många upplevelser att smälta. vi gick och la oss med ett leende på läpparna :)
 
 
 
RSS 2.0