Slutet på början

Ja idag slutar mamma ledigheten och Imorgon börjar skolan .
Jag är super nervös. Är det något jag inte klarar speciellt bra så är det nya stora förändringar som kommer med massor av nya människor. Jag mår illa nu. känner verkligen att detta är jobbigt. försöker tänka posetivt och tänka att det inte är så farligt. och det ver jag . där är ingen som kommer göra mig illa osv. men ändå sitter den stora klumpen i magen där.  inte alls kul. Jag hoppas verkligenatt allting går bra. att jag lyckas somna inatt och komma iväg till dagis och vara på skolan i tid. det är nog mycke sånt som får mig att bli nervös. hur ska jag fixa detta. jag är otroligt trött och seg på morgnarna. och tidsuppfattningen då är lika med noll. jag kan tänka på kvällen imorgon får jag gå upp 7, göra ordning frukost till barnen och sätta på dom kläder sen måste jag gå iaf 20 i9 så jag är där i tid. men på morgonen när man ska göra allt detta. blir det offtast stress och så kommer man 10-15 min efter i planeringen. vissa dagar längre och vissa dagar sitter man klart och allt 1 timme innan. det är mycke sånt som gör mig fruktansvärt nervös. jag är rädd att jag inte ska klara vissa saker och ge upp. men jag åste kämpa. om inget annat så måste jag kämpa för mig och barnen.och det gick ju bra när jag gick tillbaka till skolan efter mamma ledigheten med nellie. men då gick jag tillbaka till en skola där jag kände lärare och hur allt gick till där.  Men jag verklogen satsade stort för att jag ville fixa det och alldra hälst för nellie. eftersom jag blev gravid igen bara 2 månader in på terminen så jobbade jag verklgen på . och hann få ett G i engelskan på en halv termin. och det var för att jag vekligen kännde att jag ville göra det förvår framtid. Blabla bla tänker ni nu. jupps ska sluta skriva om detta. är bara så nervös att fingrarna bara springer över tangentbordet.

I fredes lämnade jag kidsen på dagis och åkte med mamam och fixade lite . sen hem och tvätta och städa. Sen kom mamma och hämtade barnen och lämnade nilo hos heidi. Sen vid 7 kom det lite folk hit. Eller mamor rättare sakt. vi Bestämmde oss för att fetsa lite tillsammans bara mammor utan barn. få lära känna varandra lite utanför barnen ch så. och vi hade jätte trevligt. speade spel och skrattade massor. men sen dog allt ut när vi gick ner till stan. slutade med att alla gick hem efter en halvtimme på stan typ. Kan säga att jag är mer för hemma fester gillar inte att gå ut och så. ibland är det okej. men denna gången kunde vi lika gärna suttit kvar och haft mycke roligare.


Annars har det inte hänt speciellt mycke. inskolningen för nilo har gått super bra :) han trivs där och det känns super skönt. vissa morgnar går han in och är glad direkt men som alla andra barn på inskolning och en tid efter så grät han många dagar när jag gick där ifrån. Det blir bättre och han kommer lära sig s mycket utav att gå på dagis. han får nya vänner och kommer ha massor av skoj när jag är i skolan och gör det jag borde gjort för några år sen. 


Dött ?

Någon som tycker det är rätt dött här i min lilla blogg nu för tiden ?
Det tycker jag, faktist..


har varit inne och vänt några gånger. men inget inlägg på ett tag nu.


Iallafall, Nilo, min lilla stora pojke har nu börjat inskolas på dagis. 12 Augusti började han. Vi var där en timme och hälsade på. Nilo gick och kollade lite och Hittade en flicka att leka med :)  Det gick bra faktist. Han har fått en egen plats i omklädningsrummet. Hans lilla logga på dagis är en båt :) Nellie´s är en sol. (Har nog inte nämnt det tidigare.) Sen i torstes ja idag blir det väll förjag har inte lagt mig än . Så gick vi till dagis igen. Denna  gången fick jag bara vara med en halv timme.Sen skulle jag prova att gå iväg en stund. kl 11 kom jag tillbaka . alltså då efter en halvtimme. mitt lilla hjärta slog fort när jag gick därifrån och ända tills jag kom tillbaka. Det är så jobbigt att lämna dom så där dom första gångerna. Man undrar ju vad dom tänker. (Lämnar hon mig nu.) Men men . när jag kom så pep han lite. när han såg mig så sträckte han upp armarna och sprang fram till mig och gnällde lite. Men det hade gått bra. Som dom frågade på dagis. om han är lätt att ha med att göra eller så. och det är han verkligen. han hänger med och trivs i stort sätt över allt. men visst är han en liten mamma gris också. Mamma är bäst så är det bara :P


Jag har inte så mycket att skriva idag ville mest bara uppdatera er om att han nu är på väg att bli en liten dagis pojk. och att det gått bra hitt intills.Kan ju i och för sig starta en liten frågestund här. så har ni något att fråga så fråga på..

Sommar, sol & Utomhus Bio

 igår, lämnade jag nellie på dais på morgonen sen var det dax att gå till BVC med Nilo. Vägde och mätte honom först. 84 cm lång och 13 kg tung . hihi. Stor min lilla pojke har blivigt. Sen fic han en vaccinations spruta i benet. han rykte till vid sticket en  sa ingenting. duktig kiille. sen gick vi och köpte glass.lite belöning får han väll ha för att han varså duktig. Sen gick vi en runda. och hamnade på en lekplats där Nilo fick gunga lite. sen gick vi hem så nilo fick sova midda. Dennis kom hem så sprang jag och jossan och lilla Tigra ner och hämtade Nellie på dagis. och sen hämtade vi nilo. Och gick ut i kolonin. jag och jossan försökte börja på grävandet som ska sätta poolen på plats så den inte lutar mer. men det var alldeldes för varmt . sen kom my och mimmi så åt vi allihopa kassler grattäng. mumsigt. Sen gick jossan , my och mimmi. och efter ett tag gick vi också. senare när dennis kom hem . kom jossan utanför och mötte upp mig. så cyklade vi ner till stan. där mamma och pernilla redan var och tog plats inför utomhus bio i Teaterparken. Riktigt mysigt var det faktist. Mamma mia vissades på en stor skärm och där var riktigt mycke folk som satt och tittade på den i gräset. Hoppas dom kommer göra om detta igen. för det var riktigt trevligt. Nackdelen var att man hade så ont i ryggen efter.men det kan man stå ut med.
Ville bara skriva det nu ska jag fortsätta tvätta.

Helgen!

I Lördes var vi på Mamma träff i karslunds parken. Jag och sara och pojkarna gick ut där tillsammans. lite över 1 var vi där. Där var då 6 mammor med sina barn :) Sen kom två till så vi var 10 mammor och barn där. Barnen lekte och vi andra snackade lite. Kollade på Djuren och fikade. Trevligt trevligt. Sen Gick jag, sara, jessie och pojkarna till Konsum och handlade lite sen gick vi och hämtade Nelliesom var hos min mamma. Sen gick jessie och jakob hem. och vi gick också när nellie hade klätt på sig. hem till oss så somnade Nilo. och Nellie och marwin lekte. Sen gick dom hem och så åt vi.


Idag söndag har vi bara varit hemma srörsta delen av denna varma dag . Nellie följde med Dennis till Andy och hans barn. Jossan kom hit så gick vi i regnet ut till mamma och snacka lite. busade lite med nilo i trägården. sen gick jag och nilo hem. så följde jag med Pappa och handlade mat. Och barnen gick och la sig. Annars har vi inte gjort alls mycke idag . Dennis har fått en ny kropps målning för livet . haha menar så klart en ny tatuering.


I veckan ? Nellie börjar dagis imorgon :) så himla skönt för henne att slippa mamma och lillebror för ett tagoch umgås med sina vänner. Och så får hon komma in i det lite igen, innan lillebror börjar där den 12 Augusti.  Unga föräldra gruppen ska vi försöka ta oss ner på på onsdag. Sen hörde jag att det skulle vara en ny Mamma träff på lördag kl 12.00 i granet :) så dit ska vi också gå . och då får nog nellie också följa med.  Annars händer det inte så mycke denna veckan ihäller.  får försöka njuta lite av dom sista veckorna innan skolan. Men det står rätt mycke på chemat nu om man tänker efter. Dagis varje vardag för nellie nu sen inskolning för Nilo och sen får vi försöka hitta på lite saker nu sista tiden av sommaren . sen åker overaller och allt anat jobbigt fram igen. synd man inte kunde ha värme i en vanlig tröa och ett par byxor. i stället för dom stora klumpiga overallerna som barnen ser ut som michellin gubbar i :P


Nä nu svamlar jag för mycke. blir lite bilder sen natti natti.
''

RSS 2.0