stockholm.

var på studieresa i stockholm med skolan.

Åkte upp med tåg den 21 maj. riktigt drygt var det och tidigt på morgonen. men alla var ändå taggade och gjorde tågresan rolig. Nä vi kom fram tog vi tunnelbanan till vandrar hemmet där vi skulle sova. jätte fint ställe. såg mer ut som ett hotel. Efter det gick vi och åt lite innan vi åkte in till gamla stan. Där skulle vi in i riksdagen på guidad tur. tyckte det var otroligt spännande att kolla runt i olika salar och rum. älskar gamla byggnader där dem verkligen lagt ner tid och själ på detaljer.


Efter riksdags huset så gick vi ett gäng och kollade runder lite bland annat på sergelstorg. Sen åkte vi med tunnelbanan tillbaka till vandrarhemmet för att sen gå ut och hänga i en park i det härliga vädret. vi kollade lite på fotboll också där det slutade väldigt bra för BOIS.


Den 22 maj .
Gick vi upp super tidigt för att äta frukost och sen åka in till gamla stan igen. där skulle vi gå in på något som hette forum för levande historia. Vi fick lyssna på olika åsikter och fakta om tollerans och intollerans. Sedan fick vi sätta vårt fingeravtryck på en glasbit som vi sen placerade ut i ett stort konstverk. det var väligt häftigt gjort. därefter fick vi se ett film klipp om olika intolleranser, te.x. andra världskriget osv.

Efter det fick jag åka tillbaka till vandrar hemmet med Ella för att hämta min kamera som jag hade glömt på rummet. Sen åkte vi till centralen och åt lite mc donalds. Sen tog vi en glass, satt och snackade och väntade 4 timmar på tåget på centralen. sen kom äntligen tåget och efter en massa timmar på det så var vi hemma igen :D


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0