Vi har fått lägenhet :)

Efter att snart ha bott i vår nuvarande lägenhet i snart ett år och inte trivts så bra på grund av omständigheterna efter branden, eftersom det är så nära själva brandlägenheten. Så nu har vi äntligen fått en ny lägenhet. Vi flyttar den förste september till vårt nya hem och hoppas att en del lägger sig, speciellt nellies oro och sömnproblem.

Lite mer om lägenheten vi ska flytta till. Det är en väldigt stor lägenhet, en 5:a. Jag, i princip Bode där när jag var yngre, då var det vänner till mig som bodde där. Så det ska bli riktigt kul. Jag har gjort en liten ritning i paint på hur jag minns att den såg ut. Och här är ritningen.Det bästa med nya lägenheten :
* många gaderober (slipper ha våra kläder i tvätt korgar)
* det är nära och bra till nya skolorna och dagis
* Det är nära till mina andra familjemedlemmar (Mamma, pappa & Syster)
Ja finns säkert många fördelar med den nya men detta var topp 3 :)

Kubb och öl måndag

Ikväll blev vi barnlediga och lediga från skola och jobb dagen efter som vi passade på att dra ut och spela kubb i det fina vädret med jimmy och danne. vi tog någon öl på stranden också. och hade allmänt trevligt. Sen skrev jessica G att dem satt på fellinis och drack lite så vi knallade bort till dem .


Jessica fyllde ju år hela 22 år, så det firade vi lite minsan. sen kom även emma och en stund  efter kom krunk. Vi hade skit kul där. Jimmy fick någon konstig idee att han skulle stapla cider flaskor på varandra och jag måste säga att det var väldigt skickligt gjort. hela 4 flaskor på varandra :) vi satt där ganska länge eller rättare sagt tills dem stängde. och sen gick vi hem till oss en stund.

Det blir som bäst när det bara kommer sådär. när man inte planerat att gå ut såhär. det slutar alltid hur bra som hälst :D


stockholm.

var på studieresa i stockholm med skolan.

Åkte upp med tåg den 21 maj. riktigt drygt var det och tidigt på morgonen. men alla var ändå taggade och gjorde tågresan rolig. Nä vi kom fram tog vi tunnelbanan till vandrar hemmet där vi skulle sova. jätte fint ställe. såg mer ut som ett hotel. Efter det gick vi och åt lite innan vi åkte in till gamla stan. Där skulle vi in i riksdagen på guidad tur. tyckte det var otroligt spännande att kolla runt i olika salar och rum. älskar gamla byggnader där dem verkligen lagt ner tid och själ på detaljer.


Efter riksdags huset så gick vi ett gäng och kollade runder lite bland annat på sergelstorg. Sen åkte vi med tunnelbanan tillbaka till vandrarhemmet för att sen gå ut och hänga i en park i det härliga vädret. vi kollade lite på fotboll också där det slutade väldigt bra för BOIS.


Den 22 maj .
Gick vi upp super tidigt för att äta frukost och sen åka in till gamla stan igen. där skulle vi gå in på något som hette forum för levande historia. Vi fick lyssna på olika åsikter och fakta om tollerans och intollerans. Sedan fick vi sätta vårt fingeravtryck på en glasbit som vi sen placerade ut i ett stort konstverk. det var väligt häftigt gjort. därefter fick vi se ett film klipp om olika intolleranser, te.x. andra världskriget osv.

Efter det fick jag åka tillbaka till vandrar hemmet med Ella för att hämta min kamera som jag hade glömt på rummet. Sen åkte vi till centralen och åt lite mc donalds. Sen tog vi en glass, satt och snackade och väntade 4 timmar på tåget på centralen. sen kom äntligen tåget och efter en massa timmar på det så var vi hemma igen :D
Nilo kan cykla

Idag har det varit första riktigt varma dagen på detta året. Vi bestämde oss för att sticka ut och cykla med barnen. Eller vi skulle gå och barnen cykla. Danne följde också med oss. Köpte vars en dricka och sen gick vi mot stranden . Hamnade på slottet till sist där vi bara satt och njöt av vädret medans barnen sprang runt och lekte. Helt underbart skönt var där.


Vi frågade Nilo om han ville prova Nellies cykel utan stödhjul. Och först velade han lite , men sen ville han prova och det tog inte mer än 5 min sen cyklade han alldeldes själv.  Han var super stolt och det var vi andra också. Sen gick det undan och han tyckte det var jätte roligt.

Sen kom även Krunk och Marwin och dem hade boll med sig, så alla grabbarna spelade boll ett bra tag. Och dennis och danne gjorde lite stunt trick på nellies cykel haha.


RSS 2.0