NellieNilo

Lite om allt möjligt.

Allmänt Permalink9
Tiden går verkligen så otroligt fort. , om 2 timmar och typ 4 min så är det 4 hela månader sen Nilo kom till världen . det är så ofattbart igentligen. Min lilla pojke börjar nu bli stor.  Han är verkligen den lugnaste lille killen jag vet, och den gladaste. Han är alltid glad, dom få gånger han är ledsen är när han är hungrig, trött eller vill ha ny blöja, och det inte går tillräkligt fort. Men annars är han aldrig otröstlig. Och det är verkligen jätte skönt.
Nellie där imott. hon har förvanlats till ett monster det senaste halvåret. alltså redan innan nilo tittade ut. Tror det har mycke med förändringarna att göra. Först att jag då i slutet av gaviditeten inte kunde röra mig speciellt mycke, som jag gärna velat göra. Det fanns knappt någon ork till någonting den sista tiden. knappt något bus och lek med nellie, då jag hade så ont av foglossningen. Sedan kom nästa stora förändring. Hon var inte längre det ända barnet för mamma och pappa. Utan där fanns en liten kille som då bara skrek och tog all mamma tid. Sen till nästa förändring då hennes pappa inte kom hem efter jobbet varje dag. Nä, då var han borta några dagar och sen kom han hem några och sen åkte han igen. Förändringar kan vara bra men också välldigt förvirrande för ett litet barn som Nellie. När man är så van vid att ha alla runt kring sig och alla ögonen på sig. Sen en dag förändras så mycke och det blir förvirrande. Varför är nog hennes stora fråga. Men förhoppningsvis blir det bättre med tiden.
Till min stora fråga, är : var finns alla Lägenheter när man behöver en ? Det börjar bli så otroligt jobbigt. att gå bärandes på både nellie och Nilo upp och ner för trapporna. Båda två växer hela tiden och blir allt tyngre och min rygg blir allt dåligare. Hur länge orkar man hålla på så.  jag hatar skillnader. men ibland måste man nog göra vissa skillnader på sina barn. Som te.x Nellie KAN gå  upp och ner för trapporna själv. men hon blir så ledsen för lillebror blir ju buren både upp och ner alltid. varför blir inte hon det? Nilo får "välling" (ersättning) hela tiden. kan inte jag också få det ? Nilo får komma upp till mamma när han gråter, varför får inte jag det när jag låsats gråter ? Det är nog många frågor i hennes lilla huvud som sakt. Men vissa saker måste man ju skilja på. Nellie kan inte få välling varje gång nilo får det. för hon ska ju äta riktig mat också. Nellie kan inte bli upp buren hela tiden, när man hör på henne att hon inte gråter på riktigt. för det är tungt och jobbigt för ryggen. Men vad gör man. Man vill inte göra skillnader, så att hon faktist blir ledsen. Man vill göra samma sak för henne. men hon är inte längre en liten bebis.
Jag bablar för mycke nu tror jag.
skriver lite om vad vi gjort idag istället.
Idag  åkte Nellie ut en stund till Farmor. och då passade vi på att sticka iväg till IKEA för att handla lite. Blev lite allt möjligt. men mest saker till köket.  Behövliga saker helt enkelt. sen åkte vi in till rusta och handlade en matta till nellies rum (villket jag har skullat göra jätte länge.) En filt till nilo och en bok och termobyxor till nellie. Sen åkte vi hem och packa upp och dennis åkte och hämtade Nellie.  Sen åkte jag med mamma till citygross och handla lite mat och blöjor. Haha, det var länge sedan jag var iväg med mamma på något själv, visst nu skulle vi bara handla. men jag har saknat MIN Mamma tid lite grann. Vi fick oss ett gott skratt i affären och det var kul. Får se till att hitta på något med mamma snart igen. Miss you mammi. Sen hem och städade lite och dennis tvättade. Sen har vi bara kollat på film, ätit och Lagt barnen till sängs. Nu stack dennis iväg och hämta och lämna några kompisar. Nu ska jag ladda upp några bilder på Bilddagboken sen sängen .



Hittade inga andra bilder på mig och mammi , fick bli dom här.  Love you !
#1 - - Anonym:

#2 - - elin:

Tipsar om landskronahem.se där skriver man upp sig på en kö och anmäler vilka område man är intresserade av, och samlar poäng, 1 poäng för varje dag man står i kö. Och börjar söka allt som är intressant. dom är jättebra och har jättefina lägenheter. Desto fler poäng du har desto lättare får du den lägenhet du söker och vill ha.



tipsar också om www.bovision.se där många privat och fastighetsföretag lägger ut sina lägenheter.

Men vi har varit mycket nöjda med landskronahem.

#3 - - PiaLia:

Aaah! Snäckan! JA vilket garv det blev i kassan! Oups! Sorry för de generna! Haha!

Ja men vi får verkligen ta och hitt på nåt! Älskar dig!

Puss

#4 - - cecilia:

vi bor i landskrona hem och det är fina lägenhetet.. men det är inte poängsystem längre utan bara kö system. innan när dem hade poäng så fick man 1 päng varje gång man loggade in.. men dem har bara kö nu.. bra lägenheter.. kan få en lägenhet på cirkus en månad. kram

#5 - - cecilia:

ok, men där står faktiskt i landskronahems krav att man inte får ha skulder TILL LANDSKRONAHEM men där står inget om att man inte får ha skulder någon annanstans.. gå in och titta för säkerhets skull, för en jag känner cik lägenhet trots att hon hade skulder. gå in och titta. puss

#6 - - Cassandra - josefinsmamma:

Jättesöta barn du har :D

#7 - - Elin:

Om man ringer till landskronahem och berättar läget och om man ej har hyresskulder så kan man få undantag och kan få lov att hyra hos dem ändån.



Vet också att Heimstaden har en skuldgräns på 20.000 så om man inte har mer än det så får man lägenhet där också.



men som sagt landskronahem kan vara väldigt till mötesgående om man ringer och pratar lite.



Stort lycka till!

#8 - - Sara:

Det blir nog bättre med tiden ska du se. Kämpa på, du gör ett superjobb med dina barn och du är en underbar mamma, ska du veta :)

#9 - - Jessie:

haha, aldrig kommer jag att bada med denna kropp man har nu fått efter graviditen, kan tänka mig ifall jag har långa shorts & badlinne men vet inte om jag skulle våga ändå, vill så gärna bada med min lilla älskling men skäms för mycket!=(



Tack för tipset ska göra det så fort Jacob lärt sig att gå=) Han har alltid hatat att sitta i vagnen, jag måste bära han var än jag går & det gör så ont i armarna & ryggen när man har gått ett tag med han..han väger nästan 9 kg nu & man får bära han så länge man inte har ett ställe han kan krypa runt i!



Vi kommer på fredag oxå OM de e bra väder dock!

Hur går det med lägenhetsökningen? Vi letar oxå efter en 3 men vill gärna ha ett nära detta område vi bor på nu.. men det finns inga lediga!

Till top