Nilo går :D

igår kväll i kolonin gick nilo sina första steg. så stolt över dig lill killen. och idag bara reste Nilo sig upp mitt på golvet och gick ut ur stora rummet. 10 steg fick jag det till. och nu reser han sig upp och går hela tiden lite vingligt men det går framåt. så glad man blir. stort lycko rus går genom hela kroppen. mammas pojke är så duktig


liten film på honom. :D




11 månader och 6 dagar :D


Kommentarer
Sara

gulligt.:)

2009-06-03 @ 11:51:52
URL: http://mammason.blogg.se/
Cecilia

Awe lille sötnosen kan om han vill :D

2009-06-03 @ 12:34:17
URL: http://ceciliakatarina.blogg.se/
Jossan

Igår var det två steg, och idag hur många somhelst :) Moster är också stolt över dig Nilo <3

Får komma sen och se när han går :)

2009-06-03 @ 13:00:40
URL: http://tussss.blogg.se/
My Josephine

naawe så gulligt

2009-06-03 @ 13:18:28
URL: http://mitsukononame.blogg.se/
PiaLia

Åh så duktig han är lillpluttis! Precis som vi sa i förra veckan, att eftersom han står upp så länge hela tiden utan att hålla sig i så kommer han snart att gå! Gullunge!

2009-06-03 @ 14:20:52
camilla

Underbart duktig gosse. Usch så fort tiden går

2009-06-03 @ 16:08:50
Anna

Hur tror du det kommer gå för dina barn i framtiden i och med att du själv inte gått ut ens grundskolan? Tror du de kommer ha samma möjligheter i skolan och tror du att du kommer kunna stötta och hjälpa dem med sina läxor?



Menar inget illa har funderat på det bara.

2009-06-03 @ 21:59:37
PiaLia

Haha! Jag är övertygad om att du har större allmänbildning än många som "gått ut grundskolan" och för övrigt har du ju ETT ämne som du läser upp i höst! Du har två väluppfostrade lyckliga barn som dock inte behöver så mycket läxhjälp de närmsta 5 åren, så det är säkert inget att oroa sig över!

Men hemskt omtänksamt av Anna sitta och fundera över hur dina barn kommer klara skolan! Haha!

2009-06-04 @ 00:47:45
Kitty

Helt underbart!! Sitter här och letar efter en film då Nellie tog sina första steg. Men utan resultat..:( Dina barn kommer klara sig alldelles ypperligt i skolan. Det har ingenting med vad man själv har gått och inte gått. Du ska inte oroa dig :D Kram på er alla.

2009-06-04 @ 18:09:57
URL: http://drummla.blogg.se/
Anna

Nu är det ju faktiskt inte så Pialia att allmänbildning enbart hjälper en genom skolan, dessutom anser jag att även gymnasiet borde vara obligatoriskt. Dock är det viktigt att vara allmänbildad och många människor utan varken grundskole eller gymnasiekompetens är allmänbildade. Men å andra sidan så måste väl skolgång tillföra någon form av kunskap och det låter orealistiskt att en person som inte avslutat grundskolan skulle vara mer allmänbildad och besitta mer kunskap än något som slutfört den, gymnasiet och eventuell eftergymnasial utbildning. Jag syftar inte enbart på de praktiska detaljerna av att till exempel kunna skriva korrekt. Jag syftar på andra saker som motivation och intresse. Vad kommer Jessicas barn anse om skolan när deras mamma själv tog x-antal år på sig att slutföra de obligatoriska delarna av den? Vad sänder det ut för signaler?



Jag har verkligen inte antytt att Jessica skulle vara en dålig mamma på något sätt eller att hennes barn skulle vara dåligt uppfostrade eller olyckliga. Det är helt och hållet en tolknings frågan även om jag var noggrann med att skriva ut att jag inte menade något illa, utan enbart funderade på det. Det tror jag verkligen inte hon är, men jag tycker det är en intressant fråga jag gärna hade velat ha hennes syn på. Jag menar det måste väl vara något man funderat över om man väljer att skaffa barn, vad kommer jag kunna bidra med till mina barn utöver kärlek och omtanke. Det är ju en praktiskdetalj i livet som hade varit intressant att få svar på, till exempel att hon kommer att läsa in grundskolan/gymnasie och så vidare eller helt enkelt bara få hennes syn på det hela.





Dessutom är det väl därför man bloggar, för att människor ska kunna fundera, kritisera och ifrågasätta olika saker och inte minst föra en diskussion?



Att ta upp att barnen inte behöver läxhjälp de kommande fem åren. Vad spelar det för roll? Faktum kvar står att grundskolan inte är avklarad, ej heller gymnasium eller annan likvärdig utbildning. Dessutom tillför man kunskap till sina barn konstant även om det inte är i form av just läxhjälp. Det är ju faktiskt även i åren innan skolan börjar som grunderna för läs och skrivinlärning och förståelse läggs.

2009-06-07 @ 23:54:24
sara

Anna? Jag tycker du verkar vara en människa som rotar i andras liv? Om du inte vet något om Jessica och hur hon förhåller sig till sina barn så ska du inte snacka som om du vore kung. Jessica lever för sina barn´, och pappan också , att Jessica sen inte är klar med sin gymnasiekompetens har ingen inverkan på hennes två underbara barn. Hon är nog vuxnare och fattar klokare beslut än vad andra mammor gör. Du tror att hon mår bättre av sånna här människor som skriver som dem gör i hennes blogg. Jag hade iallfall känt mig värdelös om någon skrivit såhär. Tur att Jessica har hakan högt, och tror på vad hon vill med sitt liv! Hon avgudar sina barn, och sin kille, och lever för sina barn! Att hon inte skulle kunna prestera som någon annan mamma, skulle förvåna mig storligen!!



Så snällla .. Snacka inte om du inte vet!



2009-06-08 @ 13:12:02
Sara

Kanske ska ska skriva .



MVH/ SARA N

2009-06-08 @ 13:15:08
Jessica

Anna:

För det första måste jag säga att skriva ett inlägg på sättet du gör visar direkt din åsikt. Det spelar ingen roll om du skriver att du inte menar något illa för mellan raderna syns det mycket väl. Dina inlägg i sig är väldigt nervärderande vilket jag anser beklagligt! Att sitta och försöka trycka ner människor på sättet du gör visar på din egen osäkerhet. En person som vågar stå för sina åsikter publicerar inte dem anonymt. För även om du skriver "Anna" så är det anonymt då det finns ett otal människor i Svergie med just det namnet. Åsikter som dessa bör man ta personligen, och har du inte möjlighet till det p.g.a att du inte känner Jessica så har du inget att uttala dig om. Vet man inget ska man inget säga!



Dina åsikter om att gymnasiet ska vara obligatoriskt hör inte ens hit. Det är en politisk fråga som du bör ta med politikerna!



Sen är det så att Jessica är äldre än sina barn, om hon varit i samma ålder så kan man inte säga emot att hon hade varit i behov av utbildning för att kunna hjälpa dem. Men en vuxen människa har kommit så långt i livet att de kan sätta ihopa 1+1. Jag menar inte bara som så att man kan sätta ihop ett mattetal, utan mycket av frågorna i skolan handlar om logiskt tänkande. I böckerna står även förklaringar om hur det mesta ska göras och lösas. Det som behövs är det grundläggande, att kunna läsa och skriva. För hur tar du in kunskapen i skolan? JO genom BÖCKER. Dessa böcker läser man och med tanke på att Jessica är läskunnig så har hon väldigt stor möjlighet att förstå vad som ska göras. Det finns vissa sakerna läraren går igenom under lektionen, men var kommes dennes information ifrån? Jo från exakt samma källa, böckerna! Andledningen till att läraren går igenom under lektionerna är för att med andra ord förklara för eleverna för att de ska förstå. Men ju äldre man blir desto mindre behov har man av detta. Detta kallas utveckling. Man utvecklas inte bara som liten genom att bli längre och lära sig prata! Man utvecklas genom hela sitt liv.



Jag själv läser barn- och ungdomsvetenskap på Malmö högskola. Detta innebär att jag även är ute på praktik. Jag befinner mig i en 5:e klass under min praktik. Jag har gått ut grundskola och gymnasiet och även gått vidare till högskolan, men hör och häpna! Jag kan faktiskt inte svara på alla deras frågor om uppgifterna på lektionen. Varför? Jo man glömmer med tiden, att ta in kunskap är inte något man gör en gång och sedan kan. Man måste hålla sig uppdaterad och med jämna mellanrum läsa in kunskapen igen för att behålla den. Så hur gör jag för att hjälpa eleverna? SJÄLVKLART läser jag i deras böcker!



Det finns något som kallas privatliv. Ordet privat kan du slå upp i ordlistan om du inte innehar kunskapen om vad ordet har för betydelse. Om annars kanske du ska tänka efter lite innan du kräver svar på frågor som din. Det är så att du inte har med Jessicas privatliv att göra, tyvärr för din del kanske.



Du står inte över någon annan. Du har ingen korrekt meningsbyggnad bara för att du försöker skriva avancerade ord. Ett kommatecken här och var skadar inte. Jag säger inte att jag skriver perfekt, långt ifrån! Men jag tror inte heller att jag står över någon annan. Rätt och fel är inte för dig att bestämma. Jessica har två underbara barn som hon säkerligen kommer kunna hjälpa med läxorna. Och om hon inte kan? Vaddå då? Hon lever inte isolerad! Hon kan lätt fråga någon annan. Detta lär långt ifrån vara ett problem.



En blogg är inte heller ett disskutionsforum! En blogg är skriven med envägskommunikation, då man inte skriver till en speciell person eller förväntar sig svar. Jessica skriver vad hon anser ska stå i hennes blogg och visst kan man kommentera om man så vill så länge funktionen är igång! Men denna funktionen kan man stänga ner. Detta just för att det inte är något disskusionsforum! Jag kan hänvisa dig till:

www.familjeliv.se

Där finns möjlighet till disskusion om allt om du så önskar.



Alltså Jessica behöver inte svara dig!



Jessica:

Du klarar detta galant!

2009-06-08 @ 16:59:22
URL: http://mammatilljakob.blogg.se/
PiaLia

Jisses. Jag hade faktiskt inte tänkt svara på ditt nya inlägg, då jag inte tycker att du kommer med något nytt i frågan. Du talar hela tiden emot dig själv "Anna".

Hade du intresserat dig litegrann över Jessicas liv så hade du läst hennes presentation till att börja med. Där står att hon ska gå i skolan till hösten och läsa in ämnet hon saknar i sitt grundskolebetyg, samt fortsätta läsa gymnasiet till hösten. För övrigt har hon pluggat mellan barnen, vilket du kanske vet. Lärarna på skola sa till och med till henne att om alla varit så ambitiösa i sina studier då de fått barn skulle de önskat att fler fick barn!!! (Naturligtvis var det ett omdöme som sades för att förklara hur imponerade de var av henne och INTE att de på allvar menar att barnafödsel har med saken att göra. Jag måste ju förtydliga eftersom du har en förmåga att tolka varje ord som en sanning annars)



EQ - kan du ju googla om du inte vet vad det innebär.



Skolor är bra. Jag arbetar själv som kurator på en gymnasieskola sedan ett antal år tillbaka. Tyvärr är det så att kanske inte alla ungdomar är varken motiverade eller mogna att studera direkt efter grundskolan.

Många av mina vänner har efter 30års ålder pluggat in både grundskola, gymnasiekompetens och universitet/högskola med högsta betyg trots att de av någon anledning inte pluggade i tonåren. Tror du att deras barn har haft sämre förutsättningar i skola har du helt fel.



Ingen av mina föräldrar, som är 40-talister, har gått mer än 9 års grundskola...

-- JAG gick ut grundskolan med fyra 4or och resten femmor i betyget. Gick två år gymnasie med bra betyg, var dock väldigt skoltrött och skulle tjänat på att vänta några år.

Läste upp mina betyg till enbart MVG vid 35 års ålder och studerade 4 år på högskolan utan en missad tenta! Undras hur det gick till med mina outbildade föräldrar!?



Ingen av mina 4 flickor har ännu gått gymnasiet, men är fantastiskt kloka tjejer allihop och jag VET att de kommer att gå långt i livet och att deras barn kommer att klara< sin skola suveränt.

Kanske till och med just DÄRFÖR ATT de själv vet vad de skulle behöva för att fixa skolan trots olika omständigheter!



Nu sätter jag punkt och tänker inte diskutera det här mer i Jessicas blogg.

Du är dock välkommen att kontakta mig på min mail [email protected] om du tycker att du behöver!

Mvh

Pia



2009-06-08 @ 19:32:32


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0