NellieNilo

Astrid Lindgrens Värld

Allmänt Permalink3
Ja, nu tänkte jag ta och skriva ett litet inlägg om vår roliga resa till Astrid Lindgrens fantastiska värld :D bilder finns i inlägget förre detta . massa fina underbara bilder :D


Den 29 Maj, Vi skulle gett oss av redan kl 7 på morgonen men tyvär så försov vi oss och vaknade kvart i 7 typ. Vi gjorde ve barnen och oss själva. jossan hade sovit här så hon gjorde också sig redo. Packade det sista och satte oss i bilen för vår resa till smålands skogar, hehe. Dennis hade lånat en navigator. tyvärr så funkade den inte så vi körde på det håll vi trodde var rätt. mot klippan osv. Sen kom vi till någon liten håla där vi stannade på en preem mack och dennis frågade åt vilket håll det låg. men nä, det kunde han inte säga. dom hade dock en karta för 200 kr vi kunde köpa. jo eller hur. aldrig livet. så sa dennis igen kabn du inte bara peka åt det hål vi ska köra åt. men inte då ihäller ville han hjälpa. men plötsligt fanns det en karta för 25 kr. tack och hej den tog vi. Med karta i handen vad kunde då gå fel ? jo, att man tror att man är på det hållet som kartan visar när man har den i knäet så vi körde. dock på helt fel håll. fick vända tillbaka och köra ett annat håll. Efter mycke svängande i bilen så blev lilla nellie åksjuk och spyde rakt ut över både sig själv och på jossan. usch. fick byta om till extra kläderna och fortsätta köra. Vi närmade oss rätt saker på kartan och kom till vimmerby. Alla skyltarna var som att vara i flera av astrids sagor. Mariannelund körde vi genom, Till höger ligger lönneberga och bullerbyn. lite längre fram till vänster ligger kathult. åh va mysigt att få se dessa skyltar. sedan en stor skyllt med Pippi låpngstrunp. äntligen vi närmar oss. och sen var vi framme inget lovande väder dock . 5 ½ timme tog det typ dit. när det kan ta ca 3-3½ timme.



Köpte biljetter och gick in. Nellie var helt uppe i varv "ÄNTLIGEN" såg man att hennes ögon skrek. Vi gick åt höger som en start på vår långa dag. Och går rakt in i en av astids underbara filmer Lotta på bråkmakargatan. In genom en röd grind med vita toppar. ja, precis. det var tant bergs hus. Man kände igen sig direkt  där var möblerna som var med i filmen fotona och speldosan där dom sjunger "Adjös min far, adjös min mor, adjös min syster och min bror nu reser jag till fjärrans land och kommer ej igen , tro ja tralalala. " hahaha var bara tvungen att skriva det för att dela med mig av känslan av att stå där. Sedan går vi vidare på gatan och ser det stora Gula huset. Lottas hus :D nellie var överlycklig. nilo förstår dock inte riktigt. han kollar ju inte speciellt mycket på film. Allt var kvar precis som när dom spelade in filmerna där. och det var så mysigt att se allt. Sen gick vi upp för den lilla backen där lotta cyklade med tant bergs STORA cykel.


Sedan gick vi vidare en bit. In till saltkråkan. Där var det som en liten berättelse man fick åka igenom. Dom hade gjort dockor som var så otroligt lika karaktärerna i filmen vi på saltkråkan. Dom hade olika rum för dom bästa stunderna i filmerna. som när Skrållan kladdar över hela fabro-melkers kök som han precis har målat. och när han sprutar med spray på bina, där luktade det verkligen spray färg också. , den delen där han ramlar i vattnet då kom det vatten över oss. nilo var lite ledsen för att det var så mörkt när man åkte mellan stoppen. Det var underbart att titta på. tyvärr inga foto där ifrån för man fick inte ha kameran med.


Sen gick vi och åkte lite rutchikana i karlsson på takets hus. då började det så klart regna. men det var fint så dom hade byggt hus med rutchikanor som kom ut ur husen.


Vi sprang vidare in i nilskarlsson pysslings STORA hus. man kände sig pytte liten. vi klättrade på dom stora möblerna och sen genom rått hållet ner i källaren. Nellie sprang runder som en vilding. där nere. fanns sakerna som faktist var med i filmen . sängar badkar tändstickor och köttbullen. haha en gigantisk toalett också. sen gick vi ut på utemöblerna. skit STORA. tog lite foto där. och man var såå liten på dom.


Efter det gick vi och tog lite foto på såna tavlor där man sticker ut huvudet igenom. Och när vi står där så kommer nellie och nilo´s dagiskompis. hehe sammanträffande att dom var där :D Sen gick vi upp i mini staden. det var små hus som visade hur Vimmerby såg ut när Astrid Lindgren var liten . intressant och roligt eftersom dom var så små. till och med nellie och nilo såg roliga ut i ett litet hus där.


Sen gick vi och tittade i pippi långstrumps hus. Nellie blev helt till sig. det är ju hennes stora favorit. PIPPI :D vi gick in i huset och tittade. och nellie sprang över allt. ut på balkongen testade sängen ställde fint stolarna och borden och mätte sig mott väggen hur många pankakor hon var lång:P haha . Sen plötsligt kom självaste pippi in springandes i huset. och så började hennes föreställning medans vi fort stod kvar i huset :O haha vi gick ut snabbt och satte oss för att titta . nilo ville inte titta så jag och nilo gick en runda. Pippi är även dennis stora favorit så det skulle han väll få se iaf. jag och nilo  gick en runda. handla lite och sen gick vi tillbaka så slutade showen. som tur filmade jossan hela. så jag fick se den ändån :D Pippi kallade ner alla barnen . så nellie drog jossan i handen och skulle tränga sig fram till pippi. när Nellie väl stod brevid pippi blev hon så blygg. men vi fick tre foto på Nellie med pippi och ett blev så himla bra även om nellie ser jätte blyg ut :P


Sen gick vi och åt. goda panbiffar med potatis. Efter det gick vi en runda . Förbi emils hus. men emil var inte där och inget såg ut som emils typ. snickeboa var vi inne i en snabb sväng. Sen gick vi till bröderna lejon hjärtas gård törnrosdalen och vad den andra nu hette igen . men där höll dom på att repitera inför den riktiga öppningen av astridlindgrens värld 4 juni. In om lilla bråkmakargatan. och sen förbi ronja rövardotter. och där höll dom också på att repitera så vi fick aldrig gå in i borgen.


Sen gick vi till bullerbyn. och där fick nilo och nellie leka en stund det tyckte dom var super kul . Sen gick vi och åkte lite flotte som nilo skratta det gillade han absolut. Sen hade vi lite ångest över vad vi skulle avsluta med . eftersom vi ville tillbaka till några saker . men tiden var knapp innan dom stängde så vi gick och lekte en stund till på Pyssling huset. Tog massa foto och busade. sen gick vi och köpte glass. och det var det sista för vår runda inne på astrid lindgrens värld.



vi gick ut och packa in oss i bilen och började köra igen. denna gången ett annat hll. och det vissade sig vara det rätta. vi stannade två gånger på vägen hem . och ändå tog den bara 3½ timme hem. sköööönt. En underbar dag med andra ord. kommer vi att göra om nån gång igen förhoppnings vis då under hög säsongen och då är nilo nog mer insatt i vem det igentligen handlar om där. 


jag vet att detta inlägg blev lång. Jag säger tack till dom som orkade ta sig hela vägen ner hit i texten :P


#1 - - PiaLotta:

Så himla skoj att få vara med på er Pippi-land-tur! (Här i bloggen) Nästa gång jkanske blir när jossan fått barn. Och Nellie o Nilo e lite större! hihi! ) Kram

#2 - - Anna:

så fin din blogg är vännen!! Är de du som fixat den själv?

Jag vill också ändra min ju! Du har inte lust att hjälpa? :) pösss

#3 - - Anna:

toppen.. jag kan skicka användarnamn och lösen på facebook elr msn ;P så kan du fixa när du vill och har tid och så. :) hihihihi



aaa de ska bli himla roligt med tosselilla faktiskt :D

Till top